Undercoverjournalist: 'Overvallers Bol.com moeten informatie hebben gehad'

20 juli 2020 om 18:05 • Aangepast 27 juli 2020 om 19:14
nl
De overvallers die het gemunt hadden op Bol.com in Waalwijk, moeten geweten hebben hoe het distributiecentrum er van binnen uitzag of informatie over het pand gekregen hebben. Dat zegt journalist Jeroen van Bergeijk, die vijf weken undercover bij een distributiecentrum werkte, om er een boek over te schrijven.
Profielfoto van Malini Witlox
Geschreven door

Het bedrijf werd zondag overvallen. De overvallers bedreigden twee beveiligers en waren uren binnen, voordat iemand alarm kon slaan.

“In het distributiecentrum wordt zeven dagen per week, 24 uur per dag gewerkt”, zegt Van Bergeijk. “Ik kan me niet voorstellen dat je daar urenlang ongestoord rond kunt lopen, ook op zondagochtend is het daar erg druk.”

Strenge beveiliging
Bovendien is de beveiliging er streng. “Je moet de beveiliging vergelijken met die op een vliegveld. Je moet door poortjes en scanners heen. Ik kan me nog herinneren dat ik zelfs geen portemonnee mee naar binnen mocht nemen.”

De producten liggen verder verspreid door het enorme distributiecentrum, dus niet alle dure artikelen liggen bij elkaar. “Airfryers liggen naast de pampers. Orderpickers worden door een computer aangestuurd. Maar als je niet weet waar wat ligt en wat je precies aan het doen bent, dan is het onmogelijk om te vinden wat je zoekt.”

Wisselende teams
Wel werken medewerkers iedere dag in andere teams, waardoor er weinig bekende gezichten zijn, zegt de oud-medewerker. “Een dag van tevoren hoor je hoe laat je moet werken. Er is ieder dag een ander team en werken ook veel arbeidsmigranten.”

Van Bergeijk is heel benieuwd wat er precies is gebeurd. Zo is nog onbekend of de overvallers producten hebben meegenomen.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.