Vermiste Bert de Laat (69) uit Made: één concrete tip

21 juli 2020 om 12:39 • Aangepast 28 juli 2020 om 12:44
nl
De politie tast in het duister over de vermiste Bert de Laat (69) uit Made. De familie van Bert deed dit weekend een emotionele oproep bij onder andere Omroep Brabant, maar dat heeft vooralsnog maar één concrete tip opgeleverd, zo meldt de politie.
Profielfoto van Paul Ruiter
Geschreven door
Paul Ruiter

Hoewel de politie nog maar een tip heeft gehad, zegt Jeroen, de schoonzoon van Bert, dat de familie zelf inmiddels 'tientallen tips heeft ontvangen, onder meer via Facebook'. Maar ook die tips hebben dus nog nergens toe geleid.

"We wachten op antwoord," zegt Jeroen, "maar we zijn meer dan hoopvol dat hij er even tussenuit is om tot zichzelf te komen. Het geeft toch nog hoop dat hij ergens verscholen zit. Ik hoop wel dat mensen zich blijven melden. Zolang we niks hebben, is elke tip waardevol."

Witte Mitsubishi
De 69-jarige Bert vertrok vorige week dinsdagavond in zijn kleine elektrische witte Mitsubishi. De politie hoopt dat mensen die auto herkennen. Het kenteken van de kleine en opvallende wagen is RG-276-N.

Bert reed in een soortgelijke auto.
Bert reed in een soortgelijke auto.

Bert ging bijna dagelijks een rondje rijden in zijn wagen door de polder, zei Jeroen eerder tegen Omroep Brabant, maar dit keer kwam hij dus niet terug.

De familie hoopt daarom op de gouden tip. Die zat er voorlopig nog niet tussen, zegt Jeroen. "De tips die we wél hebben gehad, geven de familie stiekem weer een beetje energie, want ze staan er niet alleen voor: de mensen pakken het serieus op. En dat is voor die mensen ook heel belangrijk, dat is de steun die ze nodig hebben."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.