Landbouwminister Schouten wordt niet vervolgd voor dierenmishandeling

21 juli 2020 om 16:57 • Aangepast 28 juli 2020 om 16:54
nl
Minister Carla Schouten van Landbouw wordt niet vervolgd voor dierenmishandeling en discriminatie. Het Openbaar Ministerie (OM) gaat de aangiftes van protesterende boeren niet behandelen. De boze boeren deden massaal aangifte, maar volgens het OM is de Schouten niet schuldig aan strafbare feiten.
Profielfoto van Thomas de Waard
Geschreven door
Thomas de Waard

Boeren in heel Nederland deden twee weken geleden op diverse politiebureaus aangifte tegen de landbouwminister wegens dierenmishandeling. Dit deden ze omdat ze het niet eens zijn met het veevoerbeleid van Schouten. Veehouders moeten het eiwitgehalte in het veevoer verlagen, maar volgens de boeren is dat niet goed voor de dieren.

Ook in Brabant deden veel boeren aangifte. Zo reden achttien boeren met hun tractor richting het politiebureau aan de Ringbaan-Zuid in Tilburg. Ze werden aan de rand van de stad opgewacht door de politie. Agenten vormden een escorte om de stoet veilig naar het politiebureau te loodsen.

Naast dierenmishandeling werd ook aangifte gedaan van discriminatie. De boeren zouden anders worden behandeld dan andere sectoren bij de aanpak van de stikstofproblematiek.

"Het is aan het parlement om al dan niet in te stemmen met de door de minister voorgestelde regeling", reageert het OM. Als de Tweede Kamer en de Eerste Kamer instemmen met de regeling, is sprake van een democratisch tot stand gekomen besluit, zo redeneert het OM.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.