Mannen uit Eindhoven en Helmond langer vast voor ontvoering

23 juli 2020 om 10:37 • Aangepast 30 juli 2020 om 10:34
nl
Twee mannen uit Eindhoven en Helmond blijven nog zeker twee weken vastzitten, omdat ze betrokken zouden zijn geweest bij een ontvoering. De rechtbank in Amsterdam heeft dit bepaald.
Profielfoto van Hans Janssen
Geschreven door

Het tweetal maakte deel uit van een groep van zes verdachten die in de nacht van zaterdag op zondag in de Amsterdamse binnenstad werden opgepakt. Aanleiding voor hun arrestatie was de ontvoering van een man in het westen van de hoofdstad.

'Incident in Brabant'
De verdachten zouden ook wat te maken hebben gehad met 'een incident in Brabant'. De politie en het Openbaar Ministerie willen hierover helemaal niets kwijt.

Na het voorval in onze provincie keerden de twee auto’s van de vermoedelijke ontvoerders terug naar Amsterdam. In een van die wagens zat ook het slachtoffer. Waarom deze man is ontvoerd, is niet duidelijk. Hij raakte niet gewond.

De verdachten uit Eindhoven en Helmond zijn 25 en 26. Ook twee mannen, van 21 en 22 zonder vaste verblijfplaats, komen voorlopig niet vrij. Twee vrouwen die eveneens werden aangehouden, zijn weer op vrije voeten. Het Openbaar Ministerie verdenkt hen nog wel van betrokkenheid bij de ontvoering.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.