Video

Vermiste Bert de Laat (69) uit Made niet gevonden tijdens grote zoektocht

24 juli 2020 om 16:12 • Aangepast 31 juli 2020 om 16:34
nl
Zo'n tachtig veteranen en ongeveer honderd vrijwilligers hebben vrijdag tevergeefs gezocht naar de vermiste Bert de Laat uit Made. Ze kamden een groot gebied uit, van Zevenbergen tot Geertruidenberg. Het is nog niet bekend of de zoektocht iets heeft opgeleverd.
Profielfoto van Paul Ruiter
Geschreven door
Paul Ruiter

De 69-jarige De Laat wordt sinds vorige week vermist. Hij ging dinsdagavond in zijn witte elektrische Mitsubishi een rondje rijden door de polder bij Made, maar keerde niet terug. De Laat is volgens zijn schoonzoon zwaar depressief. De coronatijd en alle maatregelen vallen hem erg zwaar.

Bert ging bijna dagelijks op pad met het wagentje met kenteken RG-276-N, dus sloeg zijn familie na zijn vertrek niet gelijk alarm. Dat gebeurde een dag later wel, toen hij nog steeds niet terug was.

Voor de zoektocht vrijdag waren ook een sonarboot en politiehelikopter beschikbaar, vertelde schoonzoon Jeroen.

In de video zie je hoe er werd gezocht:

Roel van den Dungen was 's middags met een groepje vrijwilligers op zoek in het poldergebied bij Waspik. Ze namen een kijkje bij mogelijke schuilplaatsen, zoals een oude boerderij en schuren. Ook een aantal sloten werd gecheckt, maar van Bert en zijn witte autootje ontbrak ieder spoor. "Het is een beetje als zoeken naar een speld in een hooiberg", legde Roel uit.

"Het grijpt me aan, dat zo'n man weg is", antwoordde een andere vrijwilligster op de vraag waarom ze deelnam aan de zoekactie. "Dat die familie zo in verdriet zit. Ik probeer nu iedere keer mee te zoeken, zolang hij nog niet gevonden is."

Neef
Flip Segeren was met een groep aan het zoeken bij de Peereboom, vlakbij de Bergsche Maas bij Hank. Hij is een neef van Bert en kent hem al bijna zijn hele leven. "Ik kaart al 43 jaar met Bert", legde hij uit. Juist omdat Flip hem al zo lang kent, snapt hij niet waarom Bert ineens is verdwenen. "Daarom gaan we mee zoeken. Het grijpt me aan ja, echt wel. Ik hoop dat we verder komen."

Zaterdag wordt doorgezocht naar Bert de Laat. Hierbij zullen honden van de Stichting Signi Zoekhonden worden ingezet.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.