Video

Muzikale anti-Trump-campagne vanuit Den Bosch

28 juli 2020 om 13:52 • Aangepast 4 augustus 2020 om 19:34
nl
Frank van Osch uit Den Bosch lanceerde samen met zijn vriend David Grover een eigen anti-Trump-campagne. Dat doen ze door allerlei muzikanten te interviewen die een liedje hebben geschreven waarin ze zich tegen de Amerikaanse president keren.
Profielfoto van Madhavi Raaijmakers
Geschreven door
Madhavi Raaijmakers

Frank is documentairemaker en hij is veel bezig met muziek. Hij ontmoette de van oorsprong Amerikaanse David Grover in Den Bosch. Beiden mannen hadden een kantoor in hetzelfde gebouw. Daar raakten ze in gesprek over de Amerikaanse politiek en president Donald Trump. Samen verzonnen ze het idee om een documentaire te maken over muzikanten die ten strijden trekken tegen Donald Trump.

Frank windt er geen doekjes om: hij is geen fan van de president: "Ik vind echt dat deze man niet goed is voor de wereld."

Het duo wilde eigenlijk een roadtrip maken door Amerika en langsgaan bij allerlei muzikanten die een liedje hadden geschreven waarin ze Trump te kakken zetten. Het coronavirus zorgde ervoor dat ze die documentaire moesten omvormen tot een online reeks losse video’s.

David Grover (links) en Frank van Osch (rechts).
David Grover (links) en Frank van Osch (rechts).

The Liar Tweets Tonight
"Een aantal gesprekken hebben we online gedaan via beeldbellen", vertelt Frank. "Ook hebben we een bedrijf gevonden in Amerika, dat met de camera langsgaat bij een aantal muzikanten." Een van die muzikanten is bijvoorbeeld Roy Zimmerman. Hij maakte een parodie op het nummer 'The Lion Sleeps Tonight' van The Tokens. Hij maakte er 'The Liar Tweets Tonight' van en in plaats van het bekende 'a-weema-weh, a-weema-weh' zingt hij 'vote him away'.

'The Liar Tweets Tonight' van Roy Zimmerman:

Wachten op privacy instellingen...

Frank wil met zijn project proberen een heel ander soort campagne te lanceren dan de Amerikanen gewend zijn. "Het zou toch fantastisch zijn als er in betere tijden een concert kwam met al onze anti-Trump-muzikanten."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.