Guus Meeuwis treedt avond aan avond op in 013: 'Dit voelt vanaf nu als mijn Carré'

1 augustus 2020 om 11:46 • Aangepast 8 augustus 2020 om 12:14
nl
Poppodium 013 wordt de komende maanden het tweede thuis van Guus Meeuwis. De zanger begint zaterdag aan een reeks van (tot nu toe) 38 concerten in Tilburg. Het poppodium wordt omgedoopt tot zijn eigen Club Zoveel waar hij avond aan avond optreedt.
Profielfoto van Maaike CnossenProfielfoto van ANP
Geschreven door
Maaike Cnossen & ANP

"Het is een heel andere setting maar ik denk dat het heel bijzonder gaat worden", vertelt Guus tegen het ANP. "Met dit kleine publiek hoop ik op een nieuw soort interactie."

Iedere avond 400 bezoekers
De Tilburger laat in zijn eigen club voor het eerst zijn nieuwe album Deel Zoveel horen. Er is iedere avond plek voor vierhonderd bezoekers. Het idee ontstond toen al zijn shows werden gecanceld vanwege het coronavirus.

"Ik ben niet zo goed in blijven hangen in dingen die niet kunnen", zegt hij. "Dus ik wilde heel graag door met een idee dat meteen zou kunnen als er wel weer iets zou mogen. Toen ontstond het idee om concerten te geven op een plek, voor een kleine groep mensen."

Wachten op privacy instellingen...

'Zolang er belangstelling is'
Guus geeft de concerten ‘zolang er belangstelling voor is’ en zolang de RIVM-richtlijnen het toestaan. Voorlopig staan er 38 shows gepland, waarvan een groot deel al uitverkocht is. "Het voelt een beetje zoals Toon Hermans of Jochem Meyer die een paar maanden in Carré stonden. Zo staan wij nu in 013. Dit voelt vanaf nu als mijn Carré, en in mijn eigen stad. Dat maakt het extra leuk."

Bij Guus Meeuwis denk je al snel aan Groots met een zachte G. De jaarlijkse concerten waarbij hij uitpakt in het Philips Stadion. Dat wordt in Club Zoveel wel even anders. Mensen zitten in de zaal aan een tafeltje en zingen en dansen is niet toegestaan.

"Ik denk dat mensen meer gaan opletten en er meer aandacht is voor ieder liedje. Je gaat beter luisteren en pikt er andere dingen uit", zegt Guus. "En misschien dat dat voor ons ook wel gaat gebeuren. Meestal ben je bezig met de energie uit de zaal, door het meezingen en dansen en klappen. Nu ga je dat ergens anders vandaan moeten halen. Daar verheug ik me heel erg op."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.