GGD gaat gezondheidschecks controleren bij Van Rooi Meat

2 augustus 2020 om 19:51 • Aangepast 9 augustus 2020 om 19:54
nl
De GGD gaat onaangekondigde controles uitvoeren tijdens de gezondheidschecks die medewerkers van Van Rooi Meat invullen voordat ze in de slachterij aan het werk gaan. Dat heeft een woordvoerster van de GGD bevestigd naar aanleiding van een bericht van de NOS.
Profielfoto van ANP
Geschreven door
ANP

Volgens de NOS hebben medewerkers van het bedrjif in Helmond verklaard dat ze de afgelopen twee maanden met coronaklachten hebben doorgewerkt. Ze durven niet te melden dat ze klachten hebben of ziek zijn, uit angst hun baan te verliezen. Een aantal werknemers verklaart dat ze de instructie kregen om te liegen. Ze zeggen dat een leidinggevende van het bedrijf hun opdroeg bij de vraag of ze ziek zijn 'nee' aan te kruisen op gezondheidsverklaringen, die dagelijks moeten worden ingevuld.

Onacceptabel
De GGD zegt dat Van Rooi Meat door de GGD en de Veiligheidsregio Brabant-Zuidoost op de gang van zaken is aangesproken. "Liegen op de gezondheidsverklaringen is onacceptabel", zegt directeur Ellis Jeurissen van de GGD. "Dit slaat de bodem weg onder deze controle. Het bedrijf is hierop aangesproken. Mensen moeten de vrijheid hebben om de verklaringen eerlijk in te vullen".

De veiligheidsregio bespreekt de situatie rond Van Rooi Meat maandag bij een regionaal overleg, aldus een woordvoerder. Volgens de NOS gaat de veiligheidsregio de komende tijd met de Inspectie ZSW (de voormalige Arbeidsinspectie) en NVWA in overleg over eventuele vervolgstappen tegen Van Rooi Meat.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.