De helft van het geld voor nieuwe rolstoelbus van Nanne (6) is binnen, mede dankzij Wesley Sneijder

3 augustus 2020 om 21:33 • Aangepast 10 augustus 2020 om 22:34
nl
Bijna de helft van het geld dat de Rucphense familie Van den Broek nodig heeft voor een nieuwe rolstoelbus voor hun 6-jarige dochter Nanne is binnen. De teller staat nu op 19.000 euro. "Sommige mensen die het zelf niet breed hebben, geven een euro. Dat vind ik echt heel mooi", vertelt moeder Sandra.
Profielfoto van Malini Witlox
Geschreven door

Tikkies, geld dat ingezameld wordt door kroonkurken en oud ijzer te verkopen en ook nog een stichting die geld schonk. Het geld om Nanne te helpen komt overal vandaan.

"Ze ziet nu ook op allerlei plaatsen een poster met haar gezicht hangen", aldus Sandra. "Dan herkent ze zichzelf en wil ze erheen. 'Ik, ik, ik', wijst ze dan."

Rolstoel wordt te klein
Nanne is meervoudig gehandicapt. Ze heeft onder meer cerebrale parese en een vorm van kinderepilepsie. Nanne heeft de verstandelijke ontwikkeling van een kind van 18 tot 22 maanden en zal haar hele leven in een rolstoel moeten zitten.

Haar huidige rolstoel wordt te klein. Maar omdat de grotere rolstoel die ze straks nodig heeft niet meer in de auto past, moet er een rolstoelbus komen.

Oud ijzer
Haar familie rijdt de hele regio af om kroonkurken, koper en oud ijzer te verzamelen. Honderden kilo's werden al bijeen gebracht. "Mijn man is de hele dag onderweg en rijdt continu heen en weer. Nanne zelf is ook al een paar keer meegegaan. Dat vind ze superleuk," vertelt Sandra.

Het metaal wordt aan verschillende metaalrecyclingsbedrijven verkocht. IJzer doet ongeveer tien cent de kilo, koper iets meer.

T-shirt Wesley Sneijder
"Verder hebben we met een lijstenveiling 2200 euro opgehaald", vult Sandra aan. "We kregen die objecten gedoneerd door Lijst In uit Rucphen. Er zat onder meer een ingelijst T-shirt van Wesley Sneijder bij, daar kregen we 1200 euro voor."

Een weldoener die anoniem wil blijven, doneerde acht schilderijen van verschillende schilders. Daarvan wordt er iedere week één geveild. De waarde wordt geschat op 800 euro per schilderij. "Het eerste schilderij is vorige week geveild.

'Hartverwarmend'
"Het is natuurlijk ontzettend mooi als zo'n schilderij veel geld opbrengt. Maar het mooiste kwam eigenlijk van wat mensen die eigenlijk geen geld hebben. Ze maakten toch één euro per persoon over, dat was echt hartverwarmend."

Wachten op privacy instellingen...

LEES OOK:

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.