Video

Vakantie in eigen land: liever Brabants bont dan code oranje

4 augustus 2020 om 22:22 • Aangepast 11 augustus 2020 om 22:34
nl
"Tilburg heeft meer te bieden dan mensen denken en Brabant sowieso ook.” Het zou zomaar een nieuwe slogan kunnen zijn van VisitBrabant, de vrijetijdsorganisatie in onze provincie. Het is echter een uitspraak van een toerist die ‘noodgedwongen’ in Brabant vakantie aan het vieren is en dat met alle plezier doet.
Profielfoto van Hans JanssenProfielfoto van Jan Peels
Geschreven door

Een rondje langs een aantal plekken in onze provincie waar vakantiegangers dicht bij huis een alternatieve bestemming hebben gevonden, leert dat Brabant het nodige te bieden heeft en dat je ook zonder een duur all-inclusiveverblijf heerlijk kunt relaxen.

Opperbest vermaak in Tilburg
Een gezin uit Bladel had weliswaar niet zulke plannen, maar wel andere intenties. Wist zij veel dat de kans op besmetting met het COVID-19-virus in Antwerpen en de Ardennen deze zomer zo groot zou zijn?

In Tilburg lopen de toeristen uit de Kempen blijkbaar minder risico, waarom zouden ze anders hun tenten hebben opgeslagen in de Spoorzone? De kinderen vonden het wel jammer, want een andere taal en een ander land geven hen meer een vakantiegevoel, zo vertellen ze. Toch weten ook zij zich opperbest te vermaken op de stadscamping:

Alternatieve camping
In Sint-Oedenrode is het ook goed toeven, zelfs als je eigenlijk je zinnen had gezet op een verblijf met caravan en camper in Kroatië, Frankrijk of Spanje. In de gemeente Meierijstad kun je met je camper terecht, in de achtertuin van Frank Hulsen, een zelfbenoemde campingbaas. Familieleden uit Rotterdam en Oosterhout voelden zich er van harte welkom. Ze namen probleemloos genoegen met het wat klein uitgevallen terras en het iets minder groot zwembad dan een doorsnee vakantiepark te bieden heeft.

'Code Brabants bont'
Maar alles beter dan een gebied met code oranje opzoeken: het Brabants bont is zo gek nog niet. En in ieder geval, althans tegenwoordig, minder coronagevoelig dan tal van andere gebieden in Europa.

Elders in 'Rooi' zocht een uit Zutphen afkomstige Ier zijn vakantiegeluk op een boerderij. Deze Declan de Grote had eigenlijk zijn zinnen gezet op een vakantie in zijn vaderland, maar ook die viel in het water. De Ier heeft duidelijk vrede met deze ‘staycation’: “Er is hier nog zoveel te ontdekken, het is net zo mooi. Heb zelfs een hert gespot."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.