Thuiszorgorganisatie uit Zundert verdacht van zorgfraude

5 augustus 2020 om 15:23 • Aangepast 12 augustus 2020 om 15:14
nl
Thuiszorgorganisatie Zorgbrigades Zundert wordt er van verdacht gefraudeerd te hebben om geld van de zorgverzekering los te krijgen. Woensdagmiddag heeft de inspectie een huis in Zundert doorzocht. De vermoede fraude werd gemeld door CZ. De zorgverzekeraar is al maanden bezig met de zaak.
Profielfoto van Wim Heesterbeek
Geschreven door

De inspectie van het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid (SZW) denk dat er gefraudeerd is met indicatiestellingen. Dat zijn documenten die nodig zijn om geld te declareren bij de zorgverzekeraar. CZ meldde eerder aan Omroep Brabant dat het zou gaan om zeven valse indicaties.

Valsheid in geschrifte
De thuiszorgorganisatie zou deze indicatiestellingen hebben vervalst om geld te ontvangen voor zorg die mogelijk helemaal niet geleverd is. Deze indicatiestellingen mogen alleen gemaakt worden door mensen die niet werken bij de zorginstelling. Er zou achteraf door Zorgbrigades Zundert zijn gerommeld met de documenten.

De thuiszorgorganisatie wordt verdacht van valsheid in geschrifte en oplichting. Het Openbaar Ministerie leidt het onderzoek samen met het ministerie.

Huis doorzocht
Het onderzoek richt zich op de thuiszorgorganisatie en de leidinggevenden. Daarom is woensdag een huis in Zundert doorzocht. Er is beslag gelegd op computers, administratie en geld.

Er is niet alleen geld gemoeid met de fraude. De inspectie zegt dat het welzijn van de ouderen die zorg kregen ook in gevaar kan zijn gekomen. Dit omdat er waarschijnlijk medicatie is toegediend die de ouderen niet nodig hadden.

Website offline
CZ zegt dat er geen grote bedragen buitgemaakt zijn omdat ze de fraude al vroeg op het spoor waren. "We hebben alle klanten van deze organisatie meteen gewaarschuwd en begeleid naar een andere zorgverlener", aldus een woordvoerder.

De website van Zorgbrigades Zundert is woensdagmiddag onbereikbaar. Het bedrijf reageert ook niet op telefoontjes.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.