Indrukwekkend eerbetoon voor overleden Jurre (22): honderden mensen lopen tocht in Best

6 augustus om 21:59 • Aangepast 14 augustus om 09:44
Wachten op privacy instellingen...
Omroep Brabant
1/2 Indrukwekkend eerbetoon voor overleden Jurre (22): honderden mensen lopen tocht in Best
Honderden mensen hebben donderdagavond meegelopen in een tocht voor de 22-jarige Jurre Bakx die zaterdagavond in Best om het leven kwam bij een verkeersongeluk. Volgens de organisatie deden ongeveer duizend mensen mee aan het eerbetoon.
Profielfoto van Rebecca Seunis
Geschreven door
Rebecca Seunis

Jurre kwam op tragische wijze vlakbij zijn huis om het leven. Vrienden, familieleden en kennissen wilden hem op een bijzondere manier gedenken en organiseerden de tocht. Geen stille tocht, maar een flinke wandeling met muziek, fakkels en een groot spandoek. Ook werd Jurre's lievelingsnummer gedraaid.

Dat Jurre enorm populair was, bleek wel donderdagavond. Rond een uur of acht verzamelden honderden mensen zich om de Bestenaar te eren. Jong en oud liep mee. De grote groep verzamelde bij het station in Best en ze liep daarna naar het huis van een van Jurre's ouders. Dat gebeurde onder begeleiding van politie en verkeersregelaars.

Iedereen verzamelde bij het station (foto: Remco de Ruijter).
Iedereen verzamelde bij het station (foto: Remco de Ruijter).

Bij de plek van het ongeluk, langs de weg tussen Son en Best, liggen inmiddels talloze bloemen, kaarsjes en knuffels.

Mondkapjes
De organisatie hield rekening met de coronamaatregelen. Iedereen droeg een mondkapje en hield onderling afstand. De organisatie had extra mondkapjes bij zich voor mensen die er eentje vergeten waren.

Wachten op privacy instellingen...