Het gaat niet goed met 3-jarig meisje na aanval door agressieve hond

7 augustus 2020 om 10:20 • Aangepast 14 augustus 2020 om 09:14
nl
Het gaat niet goed met het 3-jarige meisje dat donderdag in Gemert werd aangevallen door een agressieve hond. Haar vader laat weten dat zij later op de dag koorts kreeg en last van de verwondingen aan haar armen. 's Avonds is het kind na een bezoek aan de huisartsenpost met spoed opgenomen in het ziekenhuis.
Profielfoto van Paul Ruiter
Geschreven door
Paul Ruiter

Het meisje werd donderdagochtend meerdere keren gebeten door een hond van de buurman. Ze hield daar diepe bijtwonden in haar armen en lichtere verwondingen in haar gezicht aan over. De hond is volgens de vader na het incident in beslag genomen door de politie en afgemaakt.

Zware antibioticakuur
De eerste prognose is dat het meisje vijf dagen in het ziekenhuis moet blijven, zegt haar vader. Daar krijgt ze een zware antibioticakuur. Ook zijn er foto's van haar armen gemaakt.

Zijn dochter had donderdagavond veel vocht in de wonden en er was infectiegevaar, vertelt hij.

Het meisje is volgens haar vader bij bewustzijn en haar toestand is stabiel. "De ene keer is ze heel druk, de andere keer is het even een stil meisje", legt hij uit. "Dat is hoe ze zich nu voelt."

Waarschijnlijk plastische chirurgie nodig
Later vandaag krijgt de familie meer duidelijkheid van de artsen. Donderdag liet de vader van het kind weten dat zij waarschijnlijk plastische chirurgie nodig zal hebben. "Het is even afwachten hoe alles gaat genezen", aldus de man. "Dan willen de artsen pas verder kijken."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!