Video

Vliegverkeer komt weer op gang op Eindhoven Airport, maar vertraging houdt aan

7 augustus 2020 om 13:21 • Aangepast 14 augustus 2020 om 13:24
nl
Op Eindhoven Airport was vrijdag bijna de hele ochtend geen vliegverkeer mogelijk. Rond één uur is het vliegverkeer weer op gang gekomen, meldt het vliegveld aan Omroep Brabant. Wel zijn er nog vluchten vertraagd. De drukte op het vliegveld zorgde er ook voor dat sommige passagiers de anderhalvemeterregel en het dragen van mondkapjes niet serieus namen, zo klaagden reizigers op het vliegveld.
Profielfoto van Ron Vorstermans
Geschreven door

De passagiers van drie vluchten zijn vrijdagochtend met bussen naar andere vliegvelden gebracht: een bus naar Maastricht Aachen Airport en een bus naar vliegveld Niederrhein in het Duitse Weeze. Passagiers van nieuwe vluchten worden vanwege de drukte vrijdag niet toegelaten tot het vliegveld tot het vertraagde vliegverkeer weer afdoende op gang gekomen is. Dat lijkt nu mondjesmaat te gebeuren.

Eindhoven Airport roept binnen en buiten de terminal op om de anderhalve meter afstand in acht te nemen, maar niet alle passagiers leken zich aan de maatregelen te houden, zoals op foto's online te zien is. Het vliegveld heeft inmiddels extra personeel ingezet ter handhaving.

De situatie op Eindhoven Airport.
De situatie op Eindhoven Airport.
Mensen wachten buiten in de rij om met de bus naar Maastricht te gaan.
Mensen wachten buiten in de rij om met de bus naar Maastricht te gaan.
De situatie binnen op Eindhoven Airport.
De situatie binnen op Eindhoven Airport.

Geen vliegverkeer
De chaos op het vliegveld begon met een ziekmelding. Een medewerker, een radaroperator van de militaire luchtverkeersleiding op Schiphol, meldde zich vrijdagochtend plots ziek. Vanwege bezettingsproblemen was er daardoor tot vrijdagmiddag halféén geen vliegverkeer mogelijk. Ongeveer 1400 reizigers wachten sinds vrijdagochtend op Eindhoven Airport op hun vlucht.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.