Ook coronabesmetting bij Jumbo-vestiging in Breda: dertien medewerkers thuis

7 augustus 2020 om 18:55 • Aangepast 14 augustus 2020 om 18:34
nl
Bij een medewerker van de Jumbo aan het Dr. Struyckenplein in Breda is het coronavirus vastgesteld. Dat heeft de supermarktketen vrijdag bevestigd.
Profielfoto van Collin Beijk
Geschreven door

Het gaat volgens woordvoerster Maartje Rothuizen om één personeelslid dat positief getest is op het coronavirus. Toch zitten nog twaalf andere medewerkers uit voorzorg in thuisquarantaine. Ze hebben op dit moment geen klachten.

"We hebben bij alle medewerkers nogmaals benadrukt om bij klachten thuis te blijven en zich direct te laten testen", zegt Rothuizen. Als iemand toch positief getest wordt, doet de GGD een contactonderzoek net als bij ieder ander.

Vervanging
Volgens de woordvoerster zijn er geen problemen in de planning van het personeel in de Bredase vestiging. Dit wordt binnen de winkel opgelost met de overige medewerkers. Onduidelijk is of Jumbo personeel in meerdere winkels laat werken om de weggevallen medewerkers te vervangen.

Donderdag werd duidelijk dat ook bij een Jumbo-filiaal in Wouw aan de Kloosterstraat enkele medewerkers besmet zijn met het coronavirus. Om hoeveel personeelsleden het daar gaat heeft de supermarktketen niet bekendgemaakt.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.