Miljoen euro van ontharingskliniek Just Wellness verduisterd, eigenaar zit vast

8 augustus 2020 om 12:35 • Aangepast 15 augustus 2020 om 15:04
Het hoofdkantoor van Just Wellness in Valkenswaard.
Het hoofdkantoor van Just Wellness in Valkenswaard.
De voormalig directeur en mede-eigenaar van Just Wellness in Valkenswaard heeft minstens een miljoen euro achterover gedrukt. Het geld kreeg Paul L. uit Leende van klanten van zijn ontharingssalons. Tienduizend van hen eisen geld terug, omdat volgens hen de behandelingen niet of slecht zijn uitgevoerd.
Profielfoto van Hans Janssen
Geschreven door

Het verduisterde bedrag is tussen 2017 en vorig jaar opgegaan aan luxe auto’s. Dit blijkt uit het faillissementsverslag van curator Flip Schreurs.

Bewaring met maand verlengd
Paul L. zit sinds begin juli in de gevangenis. Zijn bewaring werd eerder deze week door de rechtbank in Den Bosch met een maand verlengd. De man wordt onder meer onbehoorlijk bestuur verweten. Tijdens de verslagperiode is beslag gelegd op een aantal auto's en zijn ook procedures begonnen tegen onder anderen de (ex-)echtgenote van L. en een voormalig werknemer van Just Wellness.

In juli werd bekend dat voor Just Wellness het faillissement was aangevraagd. Hiermee kwam na weken een eind aan onzekerheid bij klanten en personeel. Zeker tienduizend klanten hebben via curator Schreurs hun geld teruggeëist. Ze hadden wel betaald voor behandelingen, maar hebben die nooit gekregen of ze waren er (zeer) ontevreden over.

Goedkope ontharingsbehandelingen
De meeste filialen van Just Wellness stonden in Brabant, zoals in Valkenswaard (hoofdkantoor) en Eindhoven (drie locaties). Bij de salons werden goedkope ontharingsbehandelingen aangeboden. Klanten kochten pakketten voor bedragen variërend van een paar tientjes tot een paar honderd euro. Ze konden zich dan onbeperkt laten behandelen, althans, dat werd beloofd.

Het bleek echter te mooi om waar te zijn. Het bedrijf ging dus failliet, met een schuld van 4,5 miljoen euro en twintigduizend gedupeerde klanten.

Uitslag en brandwonden
Boze klanten roerden zich, onder meer op de sociale media. Zij waren kwaad dat ze hun geld kwijt waren, maar er waren ook veel klachten over de behandelingen. Zo zou de ontharing niet het gewenste effect hebben en werden er foto’s gedeeld van uitslag en brandwonden, die zouden zijn ontstaan bij Just Wellness.

Uit het verslag van de curator blijkt dat voor één filiaal in Eindhoven een 'doorstarter' is gevonden. Deze partij zou ook diverse andere vestigingen overnemen, maar de financiering kon niet worden afgerond, waarna is besloten de andere zaken te veilen. "Na het uitbreken van de coronacrisis was verkoop van deze schoonheidssalons niet meer mogelijk", aldus Schreurs.

Tip ons!
Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Wachten op privacy instellingen...