Overval op woning van YouTube-ster Nikkie de Jager in Uden, gewapende daders gevlucht

8 augustus 2020 om 16:31 • Aangepast 18 augustus 2020 om 15:57
nl
Het huis van YouTube-ster Nikkie de Jager in Uden is zaterdagmiddag overvallen. Drie gewapende overvallers drongen de woning binnen en zijn er met een onbekende buit vandoor gegaan.
Profielfoto van Malini Witlox
Geschreven door

Volgens de politie liep een van de bewoners 'oppervlakkige verwondingen' op. Onduidelijk is of het gaat om De Jager, beter bekend als NikkieTutorials, of om haar verloofde Dylan Drossaers. De politie doet buurt- en sporenonderzoek.

Later op de avond liet de YouTube-ster via Instagram weten dat zij en haar verloofde fysiek in orde zijn, maar mentaal niet. "Mijn ergste nachtmerrie is waar geworden", schrijft de Udense op haar pagina. Ze neemt daarom de komende dagen vrij om alles te verwerken.

Landhuis
De makeup-artieste woont in een landhuis, dat ze in 2017 kocht. De woning, die al een paar jaar te koop stond, was volgens de originele vraagprijs bijna een miljoen waard, maar kon ze voor 6,5 ton kopen. Het gaat om een huis met vijf slaapkamers, een jacuzzi, sauna en groot bijgebouw. “Het is erg groot hier”, zo vertelde ze eerder in een video. Ze praat daarom soms via een walkietalkie met haar verloofde.

Beroemd
De Nederlandse visagiste heeft op YouTube ruim 13,5 miljoen volgers. Wereldwijd is ze bekend. Haar bekendheid werd nog groter nadat ze had onthuld dat zij transgender is. Ze sprak onder meer in de talkshow van Ellen DeGeneres over haar coming-out.

De vlogster begon in 2008 begon met het maken van filmpjes over haar werk als visagiste. Zij werkte samen met grote sterren als Lady Gaga en Kim Kardashian.

Gevlucht richting A50
De daders zijn na de overval in een beige auto richting de snelweg A50 gevlucht. De politie stuurde na de overval een Burgernetmelding. Het gaat om tenminste drie verdachten, die capuchons droegen en getint zijn. Mensen die hen zien moeten geen actie ondernemen, maar 112 bellen, aldus de politie.

Foto: Marco van den Broek/SQ Vision.
Foto: Marco van den Broek/SQ Vision.
Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.