Twee coronabesmettingen bij NAC maken een abrupt einde aan trainingskamp in Oudenbosch

8 augustus om 22:58 • Aangepast 16 augustus om 09:24
NAC Breda.
NAC Breda.
Na Willem II heeft ook NAC twee coronabesmettingen binnen de gelederen. Om die reden heeft de Bredase eerstedivisieclub besloten het trainingskamp in Oudenbosch per direct te beëindigen. Dat is zaterdagavond bekendgemaakt.
Profielfoto van Joris van Duin
Geschreven door
Joris van Duin

In aanloop naar het oefenduel tussen NAC en FC Dordrecht van zondag zijn de hele selectie en technische staf getest op het coronavirus. Twee personen bleken het virus onder de leden te hebben. Wie dit zijn, maakt NAC omwille van de privacy niet bekend. Het gevolg is dat de geplande voorbereidingswedstrijd tegen Dordrecht niet doorgaat. Ook leiden de positieve tests tot een abrupt einde aan het trainingskamp van NAC in Oudenbosch.

Twee positieve gevallen bij Willem II
Voetbalclubs laten spelers en technische staf met regelmaat testen op het virus. Dit leverde de afgelopen weken meerdere positieve uitslagen op. Zo zit Willem II-speler Elton Kabangu sinds 28 juli in thuisquarantaine en is zaterdag een tweede coronabesmetting bij de Tilburgse club vastgesteld. Hierdoor is een streep gezet door de oefenwedstrijd die de Tricolores later op de dag tegen IJsselmeervogels zouden spelen.

Ruim een week geleden werd te elfder ure de vriendschappelijke wedstrijd tussen PSV en de amateurs van vv UNA afgelast. Een speler van de Veldhovense amateurclub had positief getest. Daarom wordt voor het duel UNA - NEC Nijmegen van komende dinsdag het zekere voor het onzekere genomen.

LEES OOK:

Wachten op privacy instellingen...