Vluchtende automobilist sleurt agenten meters mee

10 augustus 2020 om 12:08 • Aangepast 17 augustus 2020 om 14:24
nl
Twee agenten zijn zondagavond meters meegesleurd door een automobilist in Tilburg. De 20-jarige Tilburger ging ervandoor toen de agenten hem wilden aanhouden nadat ze drugs en inbrekersspullen in zijn auto hadden zien liggen. Hij haalde daarbij snelheden van 170 kilometer per uur.
Profielfoto van Peter de Bekker
Geschreven door

De agenten lieten de automobilist rond halfnegen stoppen op de Maasstraat om hem te controleren. Toen ze twee sealbags met zestig gram aan henneptoppen op de bijrijdersstoel zagen liggen en een bivakmuts en een mes in de auto ontdekten, wilden ze de man arresteren.

Schampen
Daarop stapte de man plotseling weer in zijn auto en deed hij snel het portier dicht. De agenten probeerden via het open raam te voorkomen dat de man zijn auto zou starten en pakten hem vast bij zijn armen. Desondanks lukte het de bestuurder de auto te starten, terwijl de agenten nog half in de auto hingen. Zij werden meters meegesleurd.

Een agente kwam hierbij klem te zitten met haar rechterarm. Ook voelde ze dat de linkerachterband haar rechtervoet schampte. Uiteindelijk lukte het de agenten om los te komen. Daarna zetten ze de achtervolging in.

Halsbrekende toeren
De Tilburger haalde halsbrekende toeren uit om de agenten van zich af te schudden. Zo reed hij met een snelheid van meer dan 170 kilometer per uur, negeerde hij rode verkeerslichten en reed hij via de linkerkant over rotondes.

Uiteindelijk kon hij op de Sweelinckstraat in Waalwijk worden aangehouden. Zijn bloed is afgenomen om te onderzoeken of hij onder invloed van drugs of alcohol verkeerde. Zijn rijbewijs moest hij inleveren.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!