Politie zoekt opnieuw in visvijver naar vermiste zwemmer

10 augustus 2020 om 15:48 • Aangepast 17 augustus 2020 om 15:04
nl
De politie heeft foto's vrijgegeven van de kleding die donderdag werd gevonden bij de visvijver in Son. De kleding is waarschijnlijk van een man die ging zwemmen en daarna niet meer terug kwam. Maandag wordt opnieuw in de visvijver gezocht naar de mogelijk vermiste zwemmer.
Profielfoto van Femke de Jong
Geschreven door

Een nog onbekende man van ongeveer 60 jaar oud ging donderdag het water in van de visvijver aan de Ekkersweijer in Son. Volgens een getuige ging het om een Poolse zwemmer. De man had kort daarvoor zijn oranje T-shirt en Kappaschoenen neergelegd aan de kant.

Schoenen maat 42 lagen netjes aan de kant van de visvijver in Son (foto: politie).
Schoenen maat 42 lagen netjes aan de kant van de visvijver in Son (foto: politie).

Omdat de man niet meer is gezien nadat hij het water in is gelopen, begon de politie samen met hulpdiensten een zoektocht. Tijdens deze actie is gebruik gemaakt van een duikteam en specialisten van het Landelijk Team Onderwater Zoekingen (LTOZ) die sonarapparatuur hebben ingezet om de vijver af te zoeken.

Er werd eerder met sonar gezocht naar de man (foto: SQ Vision Mediaprodukties).
Er werd eerder met sonar gezocht naar de man (foto: SQ Vision Mediaprodukties).

De man is nog niet gevonden. Ook is de politie er nog niet achter of er iemand vermist wordt die voldoet aan het signalement van de zwemmer. De politie hoopt met het vrijgeven van de foto's van de kleding tips te krijgen over de identiteit van de zwemmer en of hij nog vermist wordt.

Volgens een getuige gaat het om een man van ongeveer 60 jaar oud. Hij zou 1,80 meter lang zijn, donkere haren hebben en een korte blauwe broek dragen.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.