Video

'Vegan Streaker krijgt forse schadeclaim aan zijn broek om brandstichting bij eendenslachterij'

10 augustus 2020 om 18:24 • Aangepast 17 augustus 2020 om 17:24
nl
Dierenrechtenactivist Peter Janssen uit Vught, die ook wel bekend staat als de Vegan Streaker, kan een flinke schadeclaim tegemoet zien voor het stichten van een brand bij een Ermelose eendenslachterij in mei. Dat heeft de officier van justitie gezegd tijdens de eerste zitting van het proces tegen de 34-jarige activist, meldt de Gelderlander.
Profielfoto van Paul Ruiter
Geschreven door
Paul Ruiter

Volgens de Gelderlander zei de aanklager dat de schade bij de slachterij meer dan 131.000 euro bedraagt.

Bij de brand in Ermelo gingen vijf vrachtwagens van de eendenslachterij in vlammen op. Op een bewakingsvideo is te zien hoe Janssen in de nacht van 28 mei de voertuigen in brand steekt op het terrein. Bij de actie steekt hij ook zichzelf per ongeluk aan. Hij rent brandend weg.

Eenmansactie
Een dag later meldde Janssen zich op het politiebureau in Apeldoorn. Volgens zijn advocaat legde hij een volledige bekentenis af en was het een eenmansactie. Sindsdien zit hij vast.

Janssen wordt geregeld aangehouden bij acties tegen, wat hij vindt, dierenmishandeling. Van stierengevechten en veehouderijen tot een paardenconcours. De inhoudelijke behandeling van het proces tegen hem start in november, bevestigt een woordvoerder van de rechtbank in Zutphen.

Hieronder is te zien hoe de Vegan Streaker zichzelf per ongeluk in brand steekt bij zijn eenmansactie.

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.