89 tips na podcast over moord op Manon Seijkens in 1995

11 augustus 2020 om 10:42 • Aangepast 18 augustus 2020 om 10:44
nl
Bij de politie zijn inmiddels 89 tips binnengekomen over de moord op de 8-jarige Manon Seijkens uit Helmond, nu 25 jaar geleden. Het Openbaar Ministerie zette maandag een podcast online over deze nog altijd niet opgeloste moord. De podcast is al een paar duizend keer aangeklikt.
Profielfoto van ANP
Geschreven door

Vorige week kwam nieuwe informatie naar buiten over een eerder gevonden zwarte haar die volgens nieuw DNA-onderzoek vermoedelijk afkomstig is van een Oost-Aziatische persoon. "De haar zou van de dader kunnen zijn", zei teamleider Jeroen Snellen van het coldcaseteam van de politie Oost-Brabant bij de bekendmaking.

Spoor
"Het kan echter evengoed afkomstig zijn van iemand dicht bij de dader zoals bijvoorbeeld een partner", vervolgt Snellen. "Maar de donor kan ook iemand anders zijn waarmee Manon kort voor haar dood nog contact heeft gehad. Het kan dus ook een spoor naar een belangrijke getuige zijn. De haar behoort in elk geval niet toe aan één van de eerder gearresteerde verdachten."

Het meisje verdween op 10 augustus 1995 toen ze buiten aan het spelen was, haar lichaam werd pas een half jaar later gevonden. Het stoffelijk overschot was begraven bij een dicht groepje bomen, niet ver van haar huis in Helmond. Bij haar lichaam werd ook een paar damespumps gevonden. In het riempje daarvan waren extra gaatjes gemaakt om de schoenen kleiner te maken.

Ondanks eerdere aanhoudingen van drie verdachten is de moordzaak nooit opgelost. De politie hoopt de moord na een kwart eeuw alsnog op te lossen.

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.