Video

Weer relletjes na kermis in Rosmalen: vuurwerk gooien en politie uitdagen

12 augustus 2020 om 23:08 • Aangepast 20 augustus 2020 om 11:34
nl
De sluiting van de kermis in Rosmalen ging woensdagavond weer gepaard met opstootjes. Op de Dorpsstraat, vlakbij het kermisterrein, gooiden jongeren met vuurwerk en beledigden ze agenten.
Profielfoto van Frances Vermeeren
Geschreven door
Frances Vermeeren

De kermis in Rosmalen sloot woensdagavond om tien uur. De politie was massaal aanwezig na eerdere onrust op maandag- en dinsdagavond. Na het sluiten van de kermis trokken veel jongeren naar de Dorpsstraat, waar verschillende kroegen zitten. Jongeren gingen daar met elkaar op de vuist en daagden de politie uit. Al zeven jongeren werden maandag en dinsdag gearresteerd.

Belediging
Woensdagavond vertelden agenten groepjes jongeren dat ze naar huis moesten gaan. Een aantal van hen deed dat niet en stak vuurwerk af. Twee jonge jongens werden aangehouden omdat ze agenten hadden beledigd en niet naar de politie luisterden.

Agenten waren de hele avond bezig om rond de Dorpsstraat groepjes tieners aan te spreken. Rond elf uur, vlak na de aanhoudingen, dreef de politie de grootste groep jongeren uit elkaar en werd het weer rustig. Ondanks de twee aanhoudingen was de politie tevreden over het verloop van de avond.

Foto: Bart Meesters/SQ Vision
Foto: Bart Meesters/SQ Vision
Foto: Bart Meesters/SQ Vision
Foto: Bart Meesters/SQ Vision

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.