Eigenaren restaurant Lotus in Leende geëmotioneerd na crowdfunding dorpsgenoten

14 augustus 2020 om 21:45 • Aangepast 21 augustus 2020 om 22:04
Foto: Omroep Brabant
Foto: Omroep Brabant
Maarliefst 5353,18 euro is er opgehaald voor de eigenaren van Chinees restaurant Lotus in Leende. Jim Lan en Qiyue Luo zaten sinds februari vast in China door het coronavirus. Inwoners uit Leende lieten het er niet bij zitten en startten een crowdfunding op. Vrijdag was het moment om de familie Luo te verrassen. "Ik heb er eigenlijk nog steeds geen woorden voor", zegt dochter Luoxin Luo.
Profielfoto van Florian van Velthoven
Geschreven door

Pas half juni konden de ouders van Luoxin weer terug naar Nederland. Het Chinees restaurant was bijna zeven maanden dicht geweest. De actie om geld op te halen was voor Jim Lan en Qiyue Luo daarom een meer dan welkom cadeau. "Om hen tegemoet te komen voor de gemiste inkomsten, willen we hen een steuntje in de rug geven", zo schreven de inwoners in hun tekst om geld op te halen.

Emotioneel
Dochter Luoxin was op de hoogte dat de inwoners vrijdag de cheque wilden overhandigen. Voor Jim Lan en Qiyue Luo kwam het geldbedrag wel als een totale verrassing. Eigenaar Qiyue Luo, bij de inwoners uit Leende beter bekend als 'Lu', was zichtbaar geëmotioneerd. Dochter Luoxin vatte het gevoel als volgt samen: "Ik heb er nog steeds geen woorden voor. Ik vind het nog steeds ongelofelijk. Dat zo'n actie is opgezet, vooral in zo'n moeilijke tijd vind ik heel bijzonder."

Bekijk in deze video hoe Qiue Luo reageerde op het geldbedrag:

Wachten op privacy instellingen...

In een lokale dorpskroeg werd het idee gesmeed om een crowdfunding op te zetten voor 'Lu'. Initiatiefnemer Bart Nijssen: "Aanvankelijk wilden we hem terughalen voor carnaval, want het is een echte feestvierder. Door het coronavirus is hij later teruggekeerd dan gehoopt, maar we zijn blij dat hij weer in ons midden is. Hij hoort echt bij Leende."

App ons!
Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Wachten op privacy instellingen...