Streep door oefenduel NAC vanwege coronabesmettingen bij tegenstander ADO Den Haag

15 augustus 2020 om 12:56 • Aangepast 22 augustus 2020 om 13:04
nl
De oefenwedstrijd tussen NAC Breda en ADO Den Haag gaat zaterdag niet door. Bij ADO Den Haag zijn vier coronabesmettingen vastgesteld.
Profielfoto van Peter de Bekker
Geschreven door

De positief geteste mensen zijn direct in thuisquarantaine gegaan. Het zou gaan om drie spelers en een staflid. Zoals het coronaprotocol van de KNVB vraagt, heeft ADO contact opgenomen met de bondsarts en met NAC Breda. Op advies van de bondsarts is besloten de oefenwedstrijd te schrappen.

Wachten op privacy instellingen...

'Ieders gezondheid staat voorop'
NAC betreurt het dat de wedstrijd, die om vier uur 's middags zou plaatsvinden, op dit late tijdstip werd afgelast. "Maar ieders gezondheid staat voorop. Iedereen die een kaart heeft aangeschaft voor dit duel, zal dit bedrag spoedig terugkrijgen op de rekening. "

Wachten op privacy instellingen...

De Bredase selectie zal nu onderling een wedstrijd spelen in het stadion. Iedereen die een kaart heeft voor de wedstrijd kan deze ‘training’ bijwonen. "Uiteraard heeft dit geen effect op het terugkrijgen van het aankoopbedrag van de kaart." De training begint om vier uur 's middags.

Wachten op privacy instellingen...

FC Dordrecht
Eerder werd ook al de oefenwedstrijd die NAC zou spelen tegen FC Dordrecht al geschrapt. Dit gebeurde omdat er toen twee coronaverdenkingen waren bij NAC. Na nieuwe tests bleek het 'minder waarschijnlijk' dat er sprake was van het coronavirus.

Op social media reageren supporters teleurgesteld op het niet doorgaan van de wedstrijd tegen ADO. "Ken je het verhaal van die jongen die net een kaartje kocht voor NAC? Nou...", reageert Mark. Denise verzucht: "God zo blijft er weinig van de voorbereiding over..."

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.