Diep oranje Europa Cup-loting voor basketballers Heroes Den Bosch

18 augustus 2020 om 17:15 • Aangepast 25 augustus 2020 om 15:34
nl
De basketballers van Heroes Den Bosch wacht een welhaast onmogelijke eerste ronde van het Europa Cup-seizoen. Na de loting van dinsdag werd duidelijk dat de tegenstanders uit Wit-Rusland, Montenegro en hoogstwaarschijnlijk Oekraïne komen. Voor al deze landen geldt een oranje reisadvies.
Profielfoto van Leon Kersten
Geschreven door

De wedstrijden staan vanaf half oktober op het programma. Clubeigenaar Bob van Oosterhout is niet blij met de loting. “We gaan ons heel goed informeren, zeker ook verzekeringstechnisch.”

Het Ministerie van Buitenlandse Zaken geeft aan dat sportwedstrijden in land met oranje reisadvies wordt afgeraden, maar het is wel de eigen verantwoordelijkheid van de clubs. Clubs uit die landen mogen ook niet zomaar in Nederland spelen. Omdat die landen niet bij de EU horen, moeten er visa aangevraagd worden en dat zal in deze tijd ook geen formaliteit zijn.

De landen hebben code oranje vanwege de coronasituatie. Op dit moment betekent reizen naar oranje landen dat reizigers bij terugkomst het dringende advies krijgen om twee weken in quarantaine te gaan.

Bij de loting voor de FIBA Europe Cup werd Heroes gekoppeld aan Mornar Bar uit Montenegro, BC Borisfen uit Wit-Rusland en nog een ploeg uit de kwalificatieronde waarbij de kans groot is dat het Dnjepropetrovsk uit de Oekraïne wordt.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.