Drie jongens weigeren mondkapje tijdens vlucht naar Eindhoven

20 augustus 2020 om 17:05 • Aangepast 28 augustus 2020 om 07:34
nl
Drie jongens van 17 weigerden donderdagmiddag een mondkapje te dragen tijdens een vlucht vanuit het Italiaanse Bologna naar Eindhoven. De gezagvoerder schakelde daarom de Marechaussee op Eindhoven Airport in.
Profielfoto van Raymond Merkx
Geschreven door

"We hebben politie nodig. Ze dragen al zo'n twintig minuten hun masker niet." Op Twitter is een geluidsfragment opgedoken van het gesprek tussen de gezagvoerder en de luchtverkeersleider. "Ze gebruiken als excuus dat ze water of Red Bull aan het drinken zijn. Dat is natuurlijk een slecht excuus."

Geen boete
De Marechaussee wachtte het Nederlandse drietal daarom op bij de gate. "We zijn toen het gesprek met de jongens aangegaan", vertelt een woordvoerder van de Koninklijke Marechaussee. Ze krijgen geen boete, omdat het cabinepersoneel geen aangifte wilde doen. Een dergelijke boete kan oplopen tot een paar honderd euro.

Het gaat om vlucht FR788 van luchtmaatschappij Ryanair. Het toestel landde rond drie uur op de Eindhovense luchthaven, na een vlucht van anderhalf uur. Het conflict leverde geen vertraging op voor de medepassagiers van de jongens.

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.