Video

Twee mannen aangehouden na schietpartij in Tilburg: 'Er werd meer dan vijf keer geschoten'

23 augustus 2020 om 11:03 • Aangepast 30 augustus 2020 om 10:54
nl
Twee mannen zijn opgepakt voor de schietpartij zaterdag in de buurt van het Bernardusplein en de Don Boscostraat in Tilburg. Het gaat om een 22-jarige man en een 25-jarige Tilburger. Bij de schietpartij raakte niemand gewond.
Profielfoto van Peter de Bekker
Geschreven door

De politie werd rond halfnegen gealarmeerd vanwege de schietpartij. Getuigen gaven aan dat er meer dan vijf keer geschoten zou zijn. Daarop ging de politie met meerdere eenheden naar de buurt.

'Tientallen geschrokken mensen'
Tijdens het aanrijden hoorden agenten dat de man met het vuurwapen zou zijn weggelopen. Daarop werd besloten dat een deel van de agenten achter de verdachte aan zou gaan en een ander deel naar de plaats van de schietpartij zou rijden.

Toen de agenten aankwamen bij de Don Boscostraat, zagen ze daar tientallen geschrokken mensen staan. Omdat iedereen zijn of haar verhaal wilde doen, duurde het volgens een woordvoerder even voordat de agenten duidelijkheid hadden over wat er gebeurd was. Uiteindelijk bleek dat twee mensen ruzie hadden en dat daarbij geschoten was.

Foto: Toby de Kort/SQ Vision.
Foto: Toby de Kort/SQ Vision.

Doorzoeking
Intussen hadden andere eenheden de weggelopen verdachte met het vuurwapen gezien op de Daniël Josephus Jittastraat. Deze 22-jarige Tilburger werd daar aangehouden. Bij hem werd ook het vuurwapen gevonden. Dat is in beslag genomen.

Korte tijd later meldde een man zich bij het afgezette gebied waar de schietpartij had plaatsgevonden. Hij verklaarde dat hij een van de betrokkenen was. Daarop werd ook deze 25-jarige Tilburger aangehouden.

De twee verdachten zitten vast. De recherche onderzoekt de schietpartij. In dit verband werd onder meer een huis aan de Don Boscostraat doorzocht, maar dit leverde niets op.

Op straat lagen kogelhulzen. Foto: Jack Brekelmans/SQ Vision.
Op straat lagen kogelhulzen. Foto: Jack Brekelmans/SQ Vision.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.