Video

22-jarige zoon aangehouden voor gewelddadige dood gemeenteraadslid Jack de Vlieger

23 augustus 2020 om 10:53 • Aangepast 31 augustus 2020 om 12:04
nl
De dode man die zaterdagavond werd gevonden in een huis aan de Regent Smitsstraat in Sint-Michielsgestel is gemeenteraadslid Jack de Vlieger. Volgens de politie is het slachtoffer in de garage van zijn huis gevonden. Hij is door een misdrijf om het leven gekomen. Zijn 22-jarige zoon is aangehouden als verdachte, zo meldt de politie.
Profielfoto van Bart ElzendoornProfielfoto van Jesse van Kalmthout
Geschreven door
Bart Elzendoorn & Jesse van Kalmthout

Rond halfzeven zaterdagavond kreeg de politie de melding dat er een man dood in het huis zou liggen. Agenten die naar het huis gingen, troffen daar inderdaad een dode man aan. De 22-jarige zoon van De Vlieger werd al snel als verdachte aangehouden. Hij werd meegenomen naar het bureau en zit in beperking. Hij is zondag verhoord en wordt dinsdag voorgeleid aan de rechter-commissaris.

De tekst gaat verder onder de tweet.

Wachten op privacy instellingen...

Tent en witte schermen
Zondag was de politie volop bezig met onderzoek in en rondom het huis. Dit zal vermoedelijk ook maandag nog het geval zijn. Voor de garage van het huis staat een witte tent. Ook staan er witte schermen.

Er wordt door de technische recherche gezocht naar sporen. Ook wordt gekeken of er mogelijk bruikbare camerabeelden zijn en er zal een buurtonderzoek worden gehouden.

Buurt reageert geschokt
Verschillende buurtbewoners namen zondag een kijkje bij het huis. Ze reageren geschokt. Meerdere omwonenden geven aan dat ze weinig tot geen contact hadden met De Vlieger.

Burgemeester Han Looijen sprak zijn medeleven uit. “Wij verliezen in Jack een toegewijd en bevlogen raadslid, dat zijn werk als volksvertegenwoordiger heel serieus nam. Jack was een politicus die gedreven werd door idealen. Er ging geen raadsvergadering voorbij, dat hij wel een keer de opmerking maakte: 'Denken we ook aan mensen met een smalle beurs?'. Op die manier behartigde hij de belangen van een kwetsbare groep inwoners. Wij zullen Jack missen.”

De politie is bezig met onderzoek in en rondom het huis (foto: Omroep Brabant)
De politie is bezig met onderzoek in en rondom het huis (foto: Omroep Brabant)

LEES OOK:

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.