Verdachte (17) van oproep tot rellen in Helmond weer op vrije voeten

23 augustus 2020 om 14:18 • Aangepast 30 augustus 2020 om 14:24
nl
De 17-jarige jongen uit Helmond die zaterdag werd opgepakt op verdenking van opruiing, is zondag weer vrijgelaten. Hij blijft wel verdachte.
Profielfoto van ANP
Geschreven door
ANP

De jongen werd zaterdagochtend vroeg in zijn woning van zijn bed gelicht op verdenking van oproepen tot rellen in de binnenstad van Helmond komende dinsdag. Volgens de politie is de jongen oprichter van een Instagramaccount waarop de laatste dagen herhaaldelijk oproepen verschenen om dinsdag te gaan rellen.

Bij de inval in zijn woning namen agenten meerdere mobiele telefoons in beslag. Meer aanhoudingen worden niet uitgesloten.

Confrontaties met politie
In juni leidden oproepen op social media tot ongeregeldheden en confrontaties met de politie in Helmond. Daarbij gooiden rellende jongeren met vuurwerk en stenen naar de politie. Zes jongeren werden toen opgepakt. Niemand raakte gewond. Pogingen om niet veel later soortgelijke rellen te organiseren in Eindhoven mislukten doordat de politie met veel agenten en materieel aanwezig was en ongeregeldheden in de kiem smoorde.

Het Weverspark in Helmond was zaterdagnacht gesloten uit vrees voor ongeregeldheden. Ook zondagavond gaat het park om die reden vanaf elf uur weer op slot, tot maandagochtend zes uur.

LEES OOK:

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!