Oproepen op Instagram tot rellen in Helmond: jongen (17) van zijn bed gelicht en opgepakt

22 augustus 2020 om 14:30 • Aangepast 29 augustus 2020 om 15:54
nl
Een 17-jarige jongen uit Helmond is zaterdagochtend vroeg aangehouden omdat hij op social media zou oproepen om weer te gaan rellen in Helmond. Dat laat de politie weten. Meer aanhoudingen worden niet uitgesloten.
Profielfoto van Janneke Bosch
Geschreven door

De jongen is zaterdagochtend om half zeven door agenten van zijn bed gelicht en aangehouden. Hij zou een Instagramaccount hebben opgericht waarop de laatste dagen weer vaak wordt opgeroepen om te rellen in Helmond.

De jongen is meegenomen naar het politiebureau voor verder onderzoek. Ook zijn er verschillende mobiele telefoons in beslag genomen.

Meerdere arrestaties niet uitgesloten
Na de ongeregeldheden in Helmond van eerder deze zomer, zegt de politie de situatie nauwlettend in de gaten te houden. Toen er opnieuw oproepen tot rellen op sociale media verschenen, werd een onderzoek gestart.

Dat onderzoek leidde tot de aanhouding van de 17-jarige jongen zaterdagochtend. Maar het onderzoek loopt nog en de politie zegt meerdere arrestaties niet uit te sluiten.

Eerdere rellen
In Helmond en ook in Eindhoven leidden dergelijke oproepen al vaker tot rellen. In juni van dit jaar was het al verschillende keren raak met confrontaties tussen de politie en grote groepen jongeren waarbij onder meer met stenen werd gegooid. Er werden toen in totaal zes jongeren opgepakt.

In juni raakten jongeren slaags met de politie (Foto: Harrie Grijseels / SQ Vision)
In juni raakten jongeren slaags met de politie (Foto: Harrie Grijseels / SQ Vision)

Ook in Eindhoven werd destijds opgeroepen tot rellen. Dat zorgde ervoor dat een deel van stadsdeel Tongelre uit voorzorg werd afgesloten. Daarbij werden toen 21 arrestaties verricht.

Weverspark afgesloten
De gemeente Helmond heeft zaterdagmiddag besloten om het Weverspark in de gemeente de komende twee nachten af te sluiten. Dit vanwege de mogelijke ongeregeldheden.

LEES OOK:

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.