900 handtekeningen om burgemeester te steunen: ‘Waalre is een wespennest’

24 augustus 2020 om 20:24 • Aangepast 1 september 2020 om 16:01
nl
Een groep inwoners uit Waalre heeft maandagavond 900 handtekeningen aangeboden aan de gemeenteraad als steun voor burgemeester Brenninkmeijer. Dat gebeurde vooraf aan de raadsvergadering over de politieke crisis in de gemeente. De initiatiefnemers noemen Waalre een wespennest.
Profielfoto van René van Hoof
Geschreven door
René van Hoof

Voor Hans van Baal van gemeenschapshuis De Pracht in Waalre staat het voor 200 procent vast: "Brenninkmeijer moet burgemeester blijven."

De burgemeester die onder vuur ligt is volgens hem een goede burgemeester en burgervader: “Inwoners snappen er niets van en weten niet wat er speelt. De gemeente Waalre is een wespennest.”

Bemiddeling
De burgemeester wil dat er bemiddeling komt van buitenaf om de crisis tussen hem en de vier wethouders te bezweren. Hij zei dat aan het begin van de raadsvergadering. Brenninkmeijer noemde de crisis slecht voor Waalre en zei dat het hem raakt. Hij hoopt dat de gesprekken weer op gang komen.

Maandagavond wordt duidelijk wat de politieke gevolgen zijn van de crisis die begon toen de vier wethouders vorige maand het vertrouwen in de burgemeester opzegden en de gemeenteraad daarover niet informeerden. De vier wethouders willen niet dat de burgemeester volgend jaar wordt herbenoemd.

Opstappen
Voor de PvdA is zonneklaar dat de vier wethouders moeten opstappen en niet de burgemeester. Ook andere politieke partijen nemen het hoog op dat de gemeenteraad door wethouders buiten spel was gezet.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.