Zoon van raadslid Jack de Vlieger wordt verdacht van moord op zijn vader

25 augustus 2020 om 12:47 • Aangepast 1 september 2020 om 11:34
nl
Het Openbaar Ministerie (OM) beschuldigt de zoon van Jack de Vlieger uit Sint-Michielsgestel van moord op zijn vader. Mocht dit niet kunnen worden bewezen, dan zet het OM in op doodslag. Een woordvoerster heeft dit verklaard.
Profielfoto van Hans Janssen
Geschreven door

De rechtbank in Den Bosch bepaalde later op de middag dat de 22-jarige verdachte nog zeker twee weken vast blijft zitten. Zijn vader was raadslid van de gemeente Sint-Michielsgestel. De man van 64 werd zaterdagavond dood gevonden in de garage van zijn huis aan de Regent Smitsstraat. Zijn zoon, die nu in de cel zit, woonde bij hem.

Overlijden komt hard aan
Het overlijden van De Vlieger sloeg in als een bom. Buurt, burgemeester Han Looijen, andere mensen uit de politiek en de vakbondswereld reageerden geschokt. De Vlieger was ruim veertig jaar betrokken bij de Partij van de Arbeid en was bondsbestuurder bij de FNV.

Volgens een aantal omwonenden werd er ‘wel vaker ruzie gemaakt’ in het huis van De Vlieger. De coördinator van de WhatsAppgroep in de buurt, Hans van der Heijden: “Ik ken de geruchten, maar ik heb zelf nooit iets van geschreeuw meegekregen. Het was altijd een heel vriendelijke man. Ik had juist de indruk dat het heel erg goed ging met zijn zoon. Het is een heel vriendelijke jongen.”

Condoleanceboek in hal
Burgemeester Han Looijen sprak maandag van ‘een afschuwelijk voorval met een grote impact voor onze gemeente.’ Sinds dinsdagmorgen kunnen mensen in de hal van het gemeentehuis reacties achterlaten in een condoleanceboek. Het boek ligt op een tafel bij de raadszaal, ‘voor een ieder die voor hem een laatste groet wil schrijven of een troostende boodschap wil overbrengen aan zijn naasten’, aldus de gemeente. Aan het eind van de middag had een 'flink aantal' mensen er gebruik van gemaakt.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.