D'n Elfde van d'n Elfde in Oeteldonk afgelast vanwege corona, forse klap voor de horeca

25 augustus 2020 om 22:30 • Aangepast 2 september 2020 om 08:04
nl
D'n Elfde van d'n Elfde gaat dit jaar in Den Bosch definitief niet door. Dat heeft de Bossche carnavalsorganisatie dinsdagavond haar leden verteld. Het grote volksfeest op de Parade, waarmee bij traditie het carnavalsseizoen wordt afgetrapt, wordt afgeblazen vanwege corona.
Profielfoto van Agnes van der Straaten
Geschreven door

Onder het mom van ‘Oeteldonk komt naar jou toe in plaats van jij naar Oeteldonk’ gaat de Oeteldonksche Club er een online feestje van maken. "Het ontmoeten en samenzijn, dat wat ons feest zo mooi maakt, kan nu helaas even niet.” De carnavalsclub weet nu nog niet hoe de dag er online precies uit gaat zien, maar daar komt ze later nog op terug.

“Voor de horeca in Den Bosch is het een ramp als de elfde van de elfde niet gevierd kan worden”, zegt Otto van den Groenendaal van café ’t Pumpke. “Het is de beste carnavalsdag van het jaar. Zo’n 27.000 bezoekers komen er dan naar de binnenstad. Omdat het maar één dag is geven mensen meer uit dan op een gewone carnavalsdag.”

Aangepaste manier?
De horeca, verenigd in Horecavereniging 11-11, wil het liefst dat het evenement op een aangepaste manier doorgaat. Ze heeft op 7 september overleg met de gemeente. Maar de Bossche horeca is ook reëel: ”Het moet niet koste wat kost doorgaan”, zegt Van den Groenendaal. “Als het niet veilig kan, dan slaan we gewoon een jaar over."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.