Marie-José vindt doodskist in bossen, wandeling verandert in een horrortocht

26 augustus 2020 om 08:45 • Aangepast 2 september 2020 om 08:14
nl
Nietsvermoedend maakte ze met haar vriendin en de hond een ommetje door de bossen van Middelbeers. Frisse lucht, fluitende vogels, zomergroen. Totdat Marie-José van den Berg iets langs het bospad ontdekte dat haar de stuipen op het lijf joeg: een doodskist met een omgevallen grafzerk ernaast.
Profielfoto van Karin Kamp
Geschreven door

In eerste instantie dacht Marie-José dat er een uitvaartceremonie was geweest in de bossen en dat de kist was achtergelaten om alsnog te worden ingegraven in de bosgrond. "Er lag een deksel op, maar schuin, dus niet bij het voeteneinde", vertelde ze woensdagmorgen in het radioprogramma Wakker!

"Mijn vriendin Gerda zit toevallig in de uitvaartbranche, dus zij reageerde toch iets nuchterder dan ik", aldus Marie-José. "Zij zag meteen dat het een echte kist was die wordt gebruikt bij uitvaarten en besloot te gaan kijken of er iemand in lag."

"Ik zag achter iedere boom gevaar."

Een lichaam vond ze niet, wel mannenkleren. "Oké, dachten wij, daar is iemand uit gekropen en die loopt in z'n nakie door het bos. Ik vond 't maar niks en zag achter iedere boom gevaar."

Uiteindelijk bleek de situatie wat minder luguber. "We kwamen er door wat rond te vragen achter dat een scoutinggroep een spooktocht had gehouden. Die doodskist hoorde er ook bij. Niet zo slim natuurlijk om zo'n ding daar onbeheerd achter te laten."

Marie-José is door deze ervaring niet gestopt met wandelen: "Nee, ik heb er geen trauma voor het leven aan overgehouden, gelukkig."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.