De zelfgemaakte limoncello van Geert uit Veldhoven behoort bij de beste acht likeuren ter wereld - Omroep Brabant

De zelfgemaakte limoncello van Geert uit Veldhoven behoort bij de beste acht likeuren ter wereld

27 augustus 2020 om 20:20 • Aangepast 8 september 2020 om 15:28
nl
De zelfgemaakte biologische limoncello van Geert Wernaart behoort tot een van de beste acht likeuren van de wereld. Het drankje viel in de prijzen bij de International Wine & Spirit Competition (IWSC). Niet slecht voor iemand die pas 2,5 jaar geleden begon met de productie van het Italiaanse drankje.
Profielfoto van Malini Witlox
Geschreven door
Malini Witlox

"We gingen al 13 jaar op vakantie naar Italië. Daar heb ik het recept gekregen van een Italiaan. Thuis heb ik het verder ontwikkeld. Toen ik een jaar later terugging, heb ik meegedaan met een blinde proef. Mijn drankje stond tussen andere versies en werd unaniem als beste verkozen."

Lemon3
Daar moet je iets mee doen, vond zijn vrouw. Er werd een logo ontworpen, een fles gekozen en de eerste flessen werden aan vrienden en familie gegeven.

"Iedereen vond het lekker, ook de lokale horeca en lokale drankzaken hadden belangstelling en zijn het gaan verkopen," vertelt Geert bij het radioprogramma Afslag Zuid van Omroep Brabant. De drank wordt thuis in Veldhoven gemaakt.

De prijswinnende likeur (foto: Omroep Brabant).
De prijswinnende likeur (foto: Omroep Brabant).

Winnaar
Geert besloot mee te doen aan de IWSC. "Eigenlijk gewoon om te weten waar ik sta, maar dat bleek dus verder te zijn dan ik dacht. Toen ik op vakantie was in Italië kreeg ik een mail. Dat ik bij de winnaars zat."

Wat is nu het geheim? Over het maakproces wil de limoncellomaker niet teveel kwijt. Het gaat in ieder geval om bereiding door een grote hoeveelheid citroenschil per liter alcohol en een langere tijd dat die schillen in de weckpot zitten.

"De drank is heel intens van smaak, maar niet zo zoet als je gewend bent. Het heeft een zwaar alcoholpercentage (35 procent) maar dat proef je niet meteen", legt hij uit.

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.