Video

Het toilet van Joeri is een sprookje uit de Efteling

28 augustus 2020 om 19:00 • Aangepast 8 september 2020 om 16:23
nl
Even snel naar het toilet zit er bij Joeri Damen (30) uit Etten-Leur niet in. Eenmaal plaatsgenomen op het gemak kom je ogen en oren tekort. Een gouden wc bril, Anton Pieck-tafereeltjes aan de wand en de heks van Hans en Grietje die toeziet of je je billen wel netjes afveegt. In Joeri’s toilet waan je jezelf even in de Efteling.
Profielfoto van Erik Peeters
Geschreven door

Joeri bouwde zes jaar aan zijn wc-sprookje. Van kinds af aan is hij dan ook helemaal gek van het pretpark in Kaatsheuvel. Vooral de sfeer van het sprookjesbos heeft voorgoed zijn hart gestolen. “Ik wilde daar iets mee doen en zodoende kwam ik op het idee om het kleinste kamertje om te toveren in Efteling stijl”, vertelt Joeri.

Zo ziet de 'mini-mancave' van Joeri eruit:

De kleine details zorgen ervoor dat een kleine of grote boodschap een feest wordt. Het meeste waarmee je wordt omringd, maakte de tandtechnicus uit Etten-Leur zelf. Voor de pratende spiegel van Sneeuwwitje, het verstopte muisje van Anton Pieck en de lichtschakelaar van De Baron gebruikte hij een 3D-printer.

Deze 'gouden' toiletrolhouder maakte Joeri met een 3D-printer (foto: Erik Peeters).
Deze 'gouden' toiletrolhouder maakte Joeri met een 3D-printer (foto: Erik Peeters).

“Wanneer er gasten naar de wc gaan, merk ik vaak dat ze wel erg lang wegblijven. Ze komen terug met een glimlach of ze hebben foto’s gemaakt, mooi toch? Daar doe ik het voor. Ik zeg ook altijd tegen mensen dat ze wel even naar het toilet moeten gaan wanneer ze op bezoek zijn. Er valt namelijk steeds iets nieuws te ontdekken, net zoals bij de Efteling”, lacht Joeri.

De Eftoileting met 'gouden bril' van Joeri (foto: Erik Peeters).
De Eftoileting met 'gouden bril' van Joeri (foto: Erik Peeters).

Hoewel hij tijdens het doen van gevoeg steeds weer op nieuwe ideeën komt, blijft zijn expansiedrift beperkt tot het kleinste kamertje. “Anders krijg ik problemen met mijn vriendin. Maar het is ook goed zo en er kan altijd nog wel iets bij in mijn mini-mancave.” Holle Bolle Gijs, voor het papier? “Dat is een goed idee, maar waar laat ik hem?”

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.