NAC haalt uit tegen Jong AZ, Jong PSV hard onderuit

29 augustus 2020 om 18:48 • Aangepast 8 september 2020 om 17:12
NAC is het seizoen begonnen met een ruime 6-1 overwinning op Jong AZ. Halverwege leidde de ploeg van trainer Maurice Steijn al met 3-0 dankzij een goed en doeltreffend eerste half uur. Na rust liep de Bredase ploeg eenvoudig uit naar een grotere voorsprong.
Profielfoto van Corné Verschuren

Binnen een half uur scoorde de Bredase ploeg drie keer. Met een inworp werd Huseyin Dogan in het strafschopgebied in stelling gebracht, 1-0. Vervolgens schoot Mounir El Ellouchi van afstand fraai raak. Na een half uur zette Dion Malone met een steekpass Finn Stokkers vrij voor de keeper, 3-0.

Na de pauze ging NAC voort op de ingeslagen weg. Verdediger Roger Riera tikte bij een corner de rebound binnen, waarna Joshua Bohui en Nick Venema in de slotfase nog doeltreffend waren voor de thuisploeg. Oosting (Jong AZ) schoot in blessuretijd de nul van het scorebord.

Helmond Sport verslaat TOP Oss in eigen huis na sterke openingsfase

Heel Helmond juicht voor de snelle openingstreffer van Jeff Stans (Foto: Orange Pictures).

TOP Oss is het nieuwe seizoen in de Keuken Kampioen Divisie begonnen met een thuisnederlaag tegen Helmond Sport, 1-2. De Ossenaren lieten zich in het begin van zowel de eerste als tweede helft aftroeven door de Helmonders. Pas kort voor tijd kwam de thuisploeg tot scoren, maar ze kon het tij niet meer keren.

Helmond Sport kwam fel uit de startblokken en nam al na drie minuten een voorsprong via een doelpunt van middenvelder Jeff Stans. Halverwege de eerste helft kreeg TOP Oss meer grip op het spel, maar dat leidde niet tot grote kansen.

De tweede helft begon met een kopie van het eerste gedeelte. Helmond Sport pakte het initiatief en dat resulteerde in de 0-2. Arno van Keilegom zette de bezoekers op een 0-2 voorsprong.

Daarna herpakte de ploeg van trainer Klaas Wels zich. Tien minuten voor tijd moest Helmond Sport-speler Orhan Dzepar na een tweede gele kaart het veld verlaten. Kort daarna kreeg TOP Oss weer aansluiting met Helmond Sport na een rake kopbal van Dennis van der Heijden. De thuisploeg drong in de slotfase nog aan, maar verder dan een vrije trap van Lion Kaak die door keeper Stijn van Gassel uit de kruising werd gehaald kwamen de Ossenaren niet.

Pijnlijke nederlaag voor Jong PSV, Excelsior met 1-6 te sterk

(Foto: Orange Pictures)

Jong PSV heeft in de eerste wedstrijd van het seizoen in de Keuken Kampioen Divisie een pijnlijke 1-6 nederlaag geleden tegen Excelsior. De Eindhovenaren keken in eigen huis al bij rust tegen een 0-2 achterstand aan. In het laatste kwartier scoorden de bezoekers liefst drie keer.

Jong PSV kreeg al na vijf minuten een treffer van Ahmad Mendes Moreira te verwerken. Na ruim een half uur voegde Joël Zwarts er een tweede - en fraaie - treffer aan toe voor de ploeg van trainer Marinus Dijkhuizen.

In de tweede helft had Jong PSV weinig meer in te brengen tegen het sterk spelende Excelsior. De Rotterdamse formatie liep nog verder uit. Thomas Oude Kotte kopte raak en Elias Mar Omarsson maakte zelfs twee treffers. Jong PSV-er Justin de Haas schoot nog in eigen doel. Tussendoor deed Jong PSV nog iets terug, want Damian Timan redde de Eindhovense 'eer.'

FC Eindhoven was vrijdagavond al in actie gekomen. Het team van Ernie Brandts klopte Jong FC Utrecht met 1-2.