Video

Enorme fietsbrug over snelwegen getild, 'luchtoperatie' in Eindhoven trok veel bekijks

29 augustus 2020 om 19:48 • Aangepast 6 september 2020 om 09:54
nl
Honderden mensen hebben de bijzondere 'luchtoperatie' die dit weekend ter hoogte van de snelweg A2 en de N2 bij Eindhoven plaatsvond, van dichtbij meegemaakt. De toeschouwers wilden met eigen ogen zien hoe een fietsbrug van 160 meter over veertien rijstroken werd gelegd.
Profielfoto van Hans Janssen
Geschreven door

De fietsbrug werd geplaatst ter hoogte van de Anthony Fokkerweg. Het werk begon om tien uur zaterdagavond en duurde tot zondagmorgen acht uur. Fietsers kunnen eind oktober over de brug.

De brug heeft de naam ‘Tegenbosch’ gekregen, naar de naam van een boerderij die daar in de buurt heeft gestaan. De bouw en plaatsing van de nieuwe fietsbrug maakt deel uit van de werkzaamheden om de bereikbaarheid van het noordwesten van Eindhoven te verbeteren. Dat is onder meer van belang voor de bedrijven die er liggen en voor Eindhoven Airport.

Wegen afgesloten, omleiding nodig
Voor het karwei van dit weekend moest een aantal wegen worden afgesloten. Zo gingen de A2 en N2 deels dicht van zaterdagavond tien uur tot zondagochtend acht uur en werd de Anthony Fokkerweg vanaf acht uur zaterdagavond afgesloten van de Oirschotsedijk tot aan het Beatrixkanaal.

De nieuwe fietsbrug moet een icoon worden (beeld: IPV Delft).
De nieuwe fietsbrug moet een icoon worden (beeld: IPV Delft).

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.