Jacky (14) uit het niets in elkaar geslagen: 'Ik heb toch met niemand ruzie'

30 augustus 2020 om 17:39 • Aangepast 6 september 2020 om 20:44
nl
Na een bezoek aan een vriendinnetje uit het niets in elkaar worden geslagen. Het overkwam de 14-jarige Jacky Hoefnagels uit Oosterhout zaterdagavond. Ze is nog altijd verbijsterd. "Ik weet niet wat ik heb gedaan."
Profielfoto van Bert van Doorn
Geschreven door

UPDATE (2 september): De politie meldt na onderzoek dat er geen sprake is van een strafbaar feit. Vanwege de privacy van betrokkenen doet ze verder geen mededelingen. De familie Hoefnagels was niet bereikbaar voor commentaar.

Moeder Cindy vertelt het verhaal van de mishandeling die zaterdagavond tussen halftien en tien uur plaatsvond in Oosterhout. "Jacky was op weg naar huis. Ze was bij een vriendin die een paar straten verderop woont. Toen ze langs de parkeerplaats aan de Jonkersdam fietste, werd ze opeens van achteren aangereden door twee jongens. Die begonnen vervolgens op haar in te slaan."

'Gelukkig is Jacky gaan gillen'
Waarom de jongens dat deden, is niet duidelijk. "Jacky is gelukkig gaan gillen. Het vriendinnetje bij wie Jacky was geweest, stond nog buiten omdat ze haar net had uitgezwaaid. Samen met een andere vriendin greep het meisje in. Toen gingen de jongens er gelukkig vandoor. Ze stapten op de fiets en zijn weggereden."

Bij de mishandeling liep Jacky een blauw oog op, raakte haar kaak beschadigd en is een lip gescheurd. "Ze is bovendien erg geschrokken. Ze vroeg zich af waarom ze is aangevallen. Ze zei: ik heb toch met niemand ruzie", vertelt haar moeder.

'Willen zo snel mogelijk aangifte doen'
Jacky is nu nog heel erg van slag. "Wij willen zo snel mogelijk aangifte gaan doen. Daar hebben wij vanmiddag contact over gehad bij de politie, maar we kunnen pas over een paar weken op het politiebureau terecht. Maar de afspraak is gemaakt."

CDA-Tweede Kamerlid Madeleine van Toorenburg liet aan Omroep Brabant weten dat ze het niet vindt kunnen dat Jacky zo lang moet wachten tot ze op het politiebureau aangifte kan gaan doen. Van Toorenburg heeft zondagavond hierover contact gehad met de burgemeester van Oosterhout.

Wat bleek is dat de politie de prioriteit van de melding in eerste instantie niet goed had ingeschat. Jacky heeft maandagmorgen alsnog aangifte kunnen doen op het politiebureau.

Ander meisje ook lastiggevallen
Moeder Cindy deelde het verhaal van de mishandeling op Facebook met de signalementen van de daders. Het gaat om twee jongens van ongeveer 16 jaar oud die een zwarte hoodie droegen. Haar zoons werden hierdoor snel getipt over een meisje dat een half uur later werd lastiggevallen door twee jongens op de fiets met vergelijkbare signalementen. Dit was op de weg van Dommelbergen naar het centrum in Oosterhout. De familie Hoefnagels komt graag in contact met dit meisje en haar ouders.

Onlangs werd een man uit Reusel, ogenschijnlijk zonder enige aanleiding, in elkaar geslagen. Ook zijn moeder luchtte hierover haar hart.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!