Agent bijna bewusteloos door nekklem: ‘Man deed er alles aan om het licht uit zijn ogen te knijpen’

1 september 2020 om 13:47 • Aangepast 8 september 2020 om 16:14
nl
De politie is op zoek naar mensen die hebben gezien hoe een man maandag een agent in een nekklem nam en ‘er alles aan deed hem het licht uit de ogen te knijpen’. Dat gebeurde nadat de agent de man wilde bekeuren voor bellen achter het stuur.
Profielfoto van Janneke Bosch
Geschreven door

De agent zag de verdachte rijden op de Broekakkerseweg in Eindhoven. Hij zat te bellen achter het stuur en daarop gaf de agent hem een stopteken. Daar reageerde de verdachte niet meteen op, maar uiteindelijk zette de man zijn auto aan de kant. Hij begon direct te schreeuwen en tegen te werken, zo meldt de politie op Facebook.

Toen de man weigerde zijn rijbewijs te laten zien, vertelde de agent hem dat hij was aangehouden. Daarop ging de verdachte door het lint. Hij rukte zich meermaals los en wist de agent, die alleen was, te overmeesteren.

"Hij zag letterlijk sterretjes en voelde zich slap."

De verdachte nam de agent in een nekklem, waardoor hij bijna bewusteloos raakte. De verdachte kneep zo hard dat het slachtoffer niet meer bij zijn portofoon kon om hulp in te schakelen. “Hij voelde dat hij buiten bewustzijn raakte. Hij zag letterlijk sterretjes en voelde zich slap”, zo schrijft de politie.

Uiteindelijk viel het tweetal op de grond tijdens de worsteling. Toen de agent weer genoeg adem kreeg, kon hij zijn busje pepperspray pakken. Daarmee kreeg hij vervolgens de verdachte onder controle. De agent raakte bij de worsteling en de aanhouding wel gewond aan zijn elleboog en been.

Getuigen
Volgens de politie zouden er getuigen zijn van de worsteling en de aanhouding. Mogelijk zijn er zelfs videobeelden gemaakt. De politie vraagt hen zich te melden.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.