Spelers RKSV Sterksel bedolven onder reacties na deal met Zalando: 'Veel mensen zijn jaloers op ons' - Omroep Brabant
Video

Spelers RKSV Sterksel bedolven onder reacties na deal met Zalando: 'Veel mensen zijn jaloers op ons'

4 september 2020 om 15:33 • Aangepast 11 september 2020 om 20:44
nl
De voetballers van RKSV Sterksel zijn terecht gekomen in een wondere wereld. Eerder deze week werd bekend dat de club door Zalando is geadopteerd. De internetgigant gaat RKSV Sterksel sponsoren. Dat levert bijzondere situaties op de voor spelers van de vijfdeklasser.
Profielfoto van Leon Kersten
Geschreven door

“Echt de hele dag krijg ik reacties, ook van mensen die hier niet vandaan komen”, zegt aanvaller Tyrone Pelzers, ”Het is overdonderend en fantastisch.”

Verdediger Willion Verbeek herkent die reacties. “Een clubje als Sterksel, zo slecht en dan komt er zo’n sponsor. Die reacties begrijp ik, maar het is wel leuk! Ik sta op zo’n poster, veel mensen zijn jaloers op me.”

Geheim telefoontje
Voorzitter Hans Langeveld van RKSV Sterksel kreeg ruim een half jaar geleden een telefoontje. Zalando wilde het eerste elftal professioneel gaan begeleiden. En dat terwijl Sterksel afgelopen seizoen in de vijfde klasse nul punten haalde met een doelsaldo van 11 voor en 105 tegen. “Het was voor ons een nieuwe start.”

Toen er in de coronatijd niet gevoetbald werd, ging er in Sterksel een brief rond over de ‘nieuwe’ start van RKSV Sterksel. Tyrone Pelzers kon het haast niet geloven. “Ik dacht: heel leuk, maar het moet wel waargemaakt worden. Maar als iemand zo’n brief opstelt, ga je vanuit dat er een kern van waarheid in zit.”

Wachten op privacy instellingen...

Ook Willion Verbeek zat met vraagtekens. “Een team sponsoren dat op randje van de afgrond bivakkeert? Maar het is aardig afgelopen en we hadden het wel nodig, ja.”

"Ik zie jongens die plezier en lol hebben, ik zie weer een team"

De voorzitter heeft flink wat jaloerse reacties gehad uit de omgeving. Het mag de pret niet drukken. “Ik zie ons nu spelen in spiksplinternieuwe tenues met de naam van de speler erop. De tegenstanders lopen in versleten shirts. Bij ons zie ik nu alleen maar jongens die plezier en lol hebben, ik zie weer een team.”

“Op mijn werk krijg ik van klanten te horen dat ze me herkennen van de website van Zalando. Dat doe me wel iets. Het zorgt op het veld voor een bepaalde trots, dat werkt wel mee”, zegt Pelzers.

'Het voelt alsof we professionals zijn'
“We worden niet betaald, voor de rest voelt het alsof we professionals zijn”, vult Verbeek aan, “Ik weet niet hoe andere spelers zich voelen, maar de afgelopen (oefen)wedstrijden voelde ik wel een grotere druk omdat we gesponsord worden.”

De voorzitter heeft geen hoge eisen voor komend seizoen. “Als we een paar wedstrijden winnen en plezier hebben, ben ik dik tevreden.”

Tyrone Pelzers staat te trappelen om te beginnen. “We zijn voor niemand bang.” De aanvaller mist nog wel één ding, zegt hij met een knipoog: “De Champions League-hymne.”

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.