Video

Buurt geschokt na explosie woning: 'Het moet niet gekker worden'

8 september 2020 om 14:50 • Aangepast 16 september 2020 om 09:31
nl
Glassplinters liggen voor de deur van het huis aan de Verlengde Tuinstraat in Oss, waar maandagavond een explosief de deur van een huis eruit blies. De verwarmingsradiator in de gang is zichtbaar beschadigd. Politie en brandweer doen onderzoek, terwijl buurtbewoners verbaasd voorbij lopen of toekijken. "Het moet niet gekker worden", verzucht een vrouw die hoofdschuddend voorbij loopt.
Profielfoto van Rene van Hoof
Geschreven door

Ze zijn wel wat gewend in de volksbuurt in Oss waar een rijtjeshuis doelwit was van een explosie. Familieruzies, of knokpartijen, daar kijken ze niet van op, zegt een buurtbewoonster. Maar een ontploffing bij een huis, dat is in deze straat in Oss niet normaal.

Verkeerde adres
De overbuurman denkt dat de ontploffing bij het verkeerde adres is geweest. "Daar woont een vrouw alleen, ze heeft wel wat vriendjes, maar er is niks mis mee", zegt hij. Ook de buurvrouw van twee deuren verder zegt nooit last te hebben van de bewoonster. "Wij schrokken wel heel erg, we dachten even dat het een gasexplosie was".

Suayip Celen is de buurman. Hij is zijn tuin aan het opknappen en is heel erg geschrokken: "Het was een enorme knal, veel harder dan vuurwerk." Ook hij was in eerste instantie bang dat het om een gasexplosie ging. Vanmorgen durfde hij pas weer de deur uit. Hij heeft geen idee wat het motief is voor de ontploffing. "De buurvrouw zei dat ze met niemand ruzie heeft."

Volgens de politie zijn er geen signalen dat het om een gerichte actie ging.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!