Man belt politie terwijl hij op straat beroofd wordt door twee mannen

12 september 2020 om 09:37 • Aangepast 21 september 2020 om 09:41
nl
Dankzij snel en koelbloedig handelen van het slachtoffer van een gewapende straatroof in Tilburg, kon de politie een van de daders snel in de kraag grijpen. Een tweede dader is wist te ontkomen.
Profielfoto van Janneke Bosch
Geschreven door

Vrijdagavond even na zeven uur arriveerde het slachtoffer in Tilburg omdat hij een afspraak had in de omgeving van de Haydnstraat. Onderweg naar die afspraak werd hij plots aangesproken door twee jonge mannen. Zij eisten geld van hem en een van hen dreigde daarbij met een mes. Het slachtoffer, een 30-jarige man uit Groningen, was echter niet van plan geld te geven. In plaats daarvan pakte zijn telefoon, belde 112 en gaf zijn locatie door.

Stekende beweging
Terwijl hij de centralist aan de lijn hield riep hij zijn belagers aan en zo werd duidelijk dat hij overvallen werd. Op dat moment maakte de dader met het mes een stekende beweging in zijn richting, maar daarbij raakte de Groninger niet gewond. Nagenoeg op datzelfde moment arriveerde de eerste politieauto, waarop beide daders zich uit de voeten wilde maken.

De Groninger wist een van hen, de man met het mes, echter nog kort bij zijn capuchon te grijpen. Dat was voldoende om hem te remmen en de politie de gelegenheid te geven hem aan te houden. Het gaat om een 17 jarige Tilburger. De tweede dader wist te ontkomen. Er werd tijdens de zoektocht naar hem een burgernetmelding uitgedaan en een helikopter ingezet, maar hij is nog niet gevonden.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!