Boswachter filmt achtervolging over donkere bospaadjes

13 september 2020 om 11:10 • Aangepast 20 september 2020 om 11:14
Na een achtervolging werd de man met mes klemgereden. (Beeld: Erik de Jonge).
Na een achtervolging werd de man met mes klemgereden. (Beeld: Erik de Jonge).
Boswachter Erik de Jonge uit Bergen op Zoom heeft een spannende nacht achter de rug. Samen met de politie zette hij een heuse achtervolging in. Over donkere bospaadjes scheurde de boswachter achter een rode auto aan, met daarin een man met een mes.
Profielfoto van Femke de Jong
Geschreven door

UPDATE: later bleek dat de man zichzelf wat had aangedaan. Praten over gedachten aan zelfdoding helpt en is bijvoorbeeld mogelijk via de landelijke hulplijn 113: www.113.nl of telefonisch 0900-0113.

De politie zat de vluchtende man intussen ook op de hielen. De Jonge deelde een video van de achtervolging:

Wachten op privacy instellingen...

De boswachter wilde de zoektocht bijna staken en sloeg nog een laatste verlaten bospad in. "Daar stond de gezochte rode auto. Ik keek naar binnen en was bang dat ik te laat was. Ik zag een man doodstil liggen met naast hem een groot vleesmes." Hij en de politie waren naar de man uit Heijningen op zoek omdat hij door naasten als vermist was opgegeven.

Toen de boswachter op het autoraam klopte werd de man wakker. "In plaats van een raam te openen of uit te stappen, gaf hij gas en reed weg. Er volgde een achtervolging door bospaden en die eindigde tien kilometer verderop in het Zeeuwse Rilland. Daar reed de politie hem op de Rijksweg klem.

Klemrijden
Om de gevluchte man onder controle te krijgen, werd de zijruit van de auto ingeslagen met een wapenstok en werd pepperspray gebruikt. De bestuurder had zichzelf intussen toegetakeld met een mes. Hij werd daarom meteen met een ambulance naar een ziekenhuis gebracht.

Praten over gedachten aan zelfdoding helpt en is bijvoorbeeld mogelijk via de landelijke hulplijn 113: www.113.nl of telefonisch 0900-0113.

App ons!
Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Wachten op privacy instellingen...