Video

'We zijn aan de dood ontsnapt', vuur in brand gestoken motor bereikt huis met zes slapende mensen

13 september 2020 om 10:32 • Aangepast 20 september 2020 om 13:44
nl
Een tabakszaak met bovenwoningen aan de Cypresstraat in Den Bosch is zondagochtend flink beschadigd geraakt door brand. Het vuur sloeg rond halfzeven over van een motorfiets die voor het huis stond en in brand werd gestoken.
Profielfoto van Peter de Bekker
Geschreven door

Degene die dit deed, werd door de politie op beveiligingsbeelden herkend en is aangehouden. Dit is een 27-jarige man uit Den Bosch. Hij is vastgezet voor verder onderzoek. Waarom hij de motorfiets in brand stak, is nog niet duidelijk.

Veel schade
De rolluiken van tabakswinkel All You Need smolten vanwege de hitte. Bij de bovenwoningen kwam de rook door een openstaand raam naar binnen. Alle bewoners, volgens getuigen gaat het om zes mensen, werden door agenten en de brandweer gewaarschuwd en konden op tijd hun huis verlaten. Volgens een van de bewoners zijn ze 'aan de dood ontsnapt'.

De brand veroorzaakte heel wat schade:

In lichterlaaie
Bianca is de eigenaresse van de getroffen tabakszaak. Zij werd zondagochtend wakker gebeld door buurtbewoners. "Zij vertelden dat onze zaak in lichterlaaie stond", vertelt ze. "We zijn meteen hier naartoe gesjeesd. De brandweer stond toen we aankwamen op het punt de voorgevel van de zaak open te breken. We waren net op tijd om nog meer schade te voorkomen."

Op dat moment was een rolluik al gesmolten en de ruit van de winkel aan diggelen. "Dan denk je: o jee, wat zullen we binnen aantreffen? Want we zijn pas twee maanden open. Ik ben een startende ondernemer. Dit is dus een zure appel. Ik heb zeker vijfduizend euro schade en als startende ondernemer is elke schade er een teveel."

'Die had het niet kunnen navertellen'
Bianca heeft geen idee van wie de motorfiets is, die voor haar zaak in brand werd gestoken. "Als ze iemand het vuur aan de schenen willen leggen, prima. Maar doe dat op een andere manier. Nu hebben onschuldige mensen schade. Je weet niet wat je ons allemaal aandoet..."

Volgens haar hadden de gevolgen nog veel erger kunnen zijn. De bewoner van het appartement waar het raam open stond, was namelijk op het moment dat de brand werd gesticht niet thuis. "Die had het anders denk ik niet kunnen navertellen."

Het huis aan de Cypresstraat in Den Bosch raakte flink beschadigd door de brand. (Foto: Bart Meesters / SQ Vision).
Het huis aan de Cypresstraat in Den Bosch raakte flink beschadigd door de brand. (Foto: Bart Meesters / SQ Vision).

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.