Comeback Arjen Robben tegen oude club PSV van korte duur

13 september 2020 om 16:09 • Aangepast 20 september 2020 om 16:14
nl
Arjen Robben heeft zondag niet lang kunnen genieten van zijn rentree in de eredivisie. De 36-jarige aanvaller viel in de thuiswedstrijd tegen PSV na een klein half uur spelen uit.
Profielfoto van Corné Verschuren
Geschreven door

Het is niet duidelijk wat Robben precies mankeert. De voormalig international maakte het gebaar dat hij gewisseld moest worden, deed boos zijn shirt uit en liep teleurgesteld de catacomben in. Robben, die de aanvoerdersband droeg, werd vervangen door de Slowaak Tomas Suslov.

De voorbereiding op het nieuwe seizoen verliep al niet soepel voor Robben, die na een jaar geleden te zijn gestopt met voetballen toch weer zijn rentree maakte. In oefenwedstrijden deed hij af en toe mee, maar de oud-PSV'er wilde zich vooral richten op de competitiestart.

Rentree
Robben was na zijn carrière bij Bayern München tijdelijk gestopt met voetballen, maar maakte in juni bekend te werken aan een terugkeer in het betaalde voetbal bij FC Groningen. Aan het eind van zijn voetbalcarrière werd gespeculeerd dat Robben eventueel nog een seizoen bij PSV zou gaan voetballen. Maar Robben koos voor een terugkeer naar Groningen, de club waar hij zijn debuut maakte in de eredivisie.

Robben speelde twee seizoenen voor PSV. In het seizoen 2002/2003 kwam hij in 33 competitiewedstrijden in actie. Hij scoorde toen twaalf keer. PSV werd dat jaar kampioen. Een seizoen later speelde hij 23 keer in het rood-witte shirt, waarin hij zes keer scoorde. De aanvaller, die geliefd was in Eindhoven, vertrok vervolgens naar Chelsea.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!