Johan Vlemmix ondanks oproep om niet te komen al vroeg aanwezig in Den Haag voor Prinsjesdag

15 september 2020 om 08:28 • Aangepast 22 september 2020 om 08:14
nl
In twintig jaar heeft hij geen Prinsjesdag gemist. En ook vandaag is Johan Vlemmix aanwezig. Ondanks de oproep van de gemeente Den Haag om vanwege de coronacrisis weg te blijven, staat hij dinsdag al vroeg bij Paleis Noordeinde. "Het is wel stil", zegt Johan met gevoel voor understatement.
Profielfoto van Sandra Kagie
Geschreven door

"Ik ga een reportage maken over Prinsjesdag nu er niemand in de stad is", vertelde Vlemmix eerder al. "Het is dus ook een beetje werktechnisch, maar ik vind het stiekem wel leuk dat ik er toch bij ben."

'Coronabumper'
Voor de gelegenheid heeft de ultieme oranjefan uiteraard zijn onvermijdelijke oranje pak aangetrokken. Nieuw in deze coronatijd is de 'coronabumper' die hij draagt. Met daarop bevestigd een miniatuur Gouden Koets zodat ook deze dinsdag toch in Den Haag aanwezig is.

Het originele exemplaar is er immers vanwege restauratiewerkzaamheden niet bij. Daarbij werd vorige week al bekend dat de koets ook volgend jaar niet terugkeert. De koets is tegenwoordig steeds meer omstreden, vanwege het zogenoemde slavenpaneel op de zijkant.

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.