Vader en zoon voor de rechter omdat ze mogelijk wapens leverden voor viervoudige moord Enschede

16 september 2020 om 16:14 • Aangepast 23 september 2020 om 14:24
nl
Vader Arie en zoon Dennis uit St. Willebrord moesten zich woensdag bij de rechtbank in Almelo verantwoorden voor hun rol bij de viervoudige moord in Enschede. Ze zouden de wapens hebben geleverd die bij de moorden zijn gebruikt.
Profielfoto van Redactie
Geschreven door

In november 2018 werden vier doodgeschoten mannen gevonden in een growshop in Enschede. Dezelfde maand werden de drie hoofdverdachten, een vader en twee zonen van Servische komaf, aangehouden. Drie Brabantse verdachten volgden in januari 2019.

Nu zijn de vader en zoon uit St. Willebrord in beeld voor de verkoop van de wapens die zijn gebruikt bij de viervoudige moord. Vader Arie heeft eerder bij de politie verteld dat zijn zoon twee dingetjes kon verhandelen voor 'die Serviërs'. Daarmee doelt hij volgens de recherche op twee van de hoofdverdachten van de viervoudige moord.

Undercoveragenten
De hoofdverdachten zijn volgens justitie drie kwartier na de moorden richting Brabant gereden. Mogelijk om van de moordwapens af te komen en nieuwe aan te schaffen.

"Wat mijn zoon heeft gedaan, is verschrikkelijk. Ik hoop dat de waarheid boven water komt', zegt vader Arie woensdag in de rechtbank, zo laat RTV Oost weten. Maar wat voor 'verschrikkelijks' zoon Dennis dan heeft gedaan, blijft onduidelijk.

Vader en zoon zijn eerder veroordeeld voor wapenhandel. Ze verkochten tot drie keer toe wapens aan undercoveragenten. Beide mannen zijn dan ook dol op wapens. Zo zegt de zoon: "Dat vind ik gewoon mooi."

Reizen naar Brabant
Vader Arie zegt dat hij de wapens nooit heeft gezien. Zoon Dennis zegt dat hij alleen een foto van de wapens op het mobieltje van een van de hoofdverdachten heeft gezien.

De derde Brabantse verdacthe, Zizi uit Brabant, is woensdag niet in de rechtszaal. Door lichamelijke klachten is ze bang voor een besmetting met corona.

Volgende week maandag horen de drie Brabantse verdachten welke straf er boven hun hoofd hangt. Woensdagmiddag komen nabestaanden van de vier slachtoffers aan het woord.

LEES OOK:

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.