Video

Bewoners schrikken wakker van tweede plofkraak in enkele maanden: 'Het is gelukt, joelden ze'

17 september 2020 om 09:22 • Aangepast 24 september 2020 om 08:44
nl
Bewoners van het Anton Pieckplein in Kaatsheuvel werden woensdagnacht ruw uit hun slaap gehaald. Plofkrakers bliezen de geldautomaat van de Rabobank rond halfvier op. Het is al de tweede keer in een paar maanden tijd dat er een plofkraak plaatsvindt bij de bank aan het Anton Pieckplein.
Profielfoto van Peter de Bekker
Geschreven door

"Ik ging juist naar het toilet en toen hoorde ik een paar klappen en zag ik lichtflitsen", vertelt Henk. "Toen ik vervolgens naar buiten keek, zag ik een hoop rotzooi en hoorde ik gejoel. 'Het is gelukt', riepen ze." De daders waren volgens hem 'drie jongens met capuchons op'. "Ze hadden een lampje op hun hoofd. Na de plofkraak reden ze op brommers weg."

Een woordvoerster van de Rabobank is verbaasd dat de daders 'het is gelukt' zouden hebben geroepen. Volgens haar is er bij de plofkraak niets buitgemaakt. "Ze konden niet bij het geld komen."

De puinhoop na de plofkraak:

Het is de eerste keer dat Henk wakker werd van een explosie. "De vorige keer, eind maart, hebben we de explosie zelfs niet gehoord. Toen hebben we gewoon doorgeslapen. Maar deze explosies waren veel zwaarder dan die eerste keer. Ik denk dat ze nu veel zwaarder materiaal hebben gebruikt."

Heleen, die in de buurt woont, hoorde de verdachten na de plofkraak tijdens hun vlucht langs haar huis rijden. Ze was vlak daarvoor wakker geworden van de drie knallen. Evenals haar kinderen. "Die kwamen uit bed en vroegen wat er aan de hand was. Ook onze honden reageerden, zo heftig was het."

"Ik dacht al dat we geëvacueerd zouden worden."

Ad ging meteen zijn bed uit toen hij de explosies hoorde. "Als ik wakker word, ben ik meteen goed wakker dus ik heb me meteen aangekleed en ben gaan kijken. Toen ik hoorde dat er wat ramen ontzet waren, dacht ik al dat we geëvacueerd zouden worden." De buurtbewoners werden vervolgens opgevangen in het gemeentehuis. Daar konden ze bijkomen van de schrik en kregen ze een ontbijt aangeboden.

De ravage na de plofkraak in Kaatsheuvel is groot (foto: Iwan van Dun/SQ Vision).
De ravage na de plofkraak in Kaatsheuvel is groot (foto: Iwan van Dun/SQ Vision).

Ad vindt dat de geldautomaat na twee explosies in een paar maanden tijd weggehaald moet worden van het Anton Pieckplein. "Het is hartstikke gevaarlijk", benadrukt hij. "Zeker nu hier tegenover binnenkort ook appartementen worden bewoond. Die automaat moeten ze dus maar ergens anders neerzetten."

LEES OOK:

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!